Zápasy 24. 11. 2023

Přímá bitva o návrat do elitní desítky, v sobotu přijedou Králové z Písku!

Sobotní večer bude v Kralupech patřit důležité bitvě o udržení kontaktu s elitní osmičkou západní skupiny. Do Kralup dorazí k odvetnému zápasu v tabulce sousedící Králové z Písku, kteří budou pod novým trenérem útočit na třetí zápas v řadě, ve kterém dokázali bodovat.

Písek do letošní sezóny už nemohl vstoupit o moc lépe, když dokázal vyhrát oba dva úvodní zápasy proti Hronovu a pražské Kobře a chvíli se tak i vyhříval na čtvrtém místě tabulky západní skupiny. Pak ale přijely ve třetím kole Kralupy, porážkou 3:2 Králům dosud nejdelší vítěznou sérii letošní sezóny ukončily a poslaly je tabulkou směrem dolů. Z osmi říjnových utkání pak Písek dokázal vyhrát jen jediné na ledě Ústí nad Labem, po němž utrpěl šest porážek v řadě a skončil na 12. místě západní skupiny.

Ani přesvědčivé domácí vítězství 6:3 v prvním listopadovém utkání proti Chebu pak už nezabránilo nevyhnutelnému, které přišlo po dalších dvou porážkách v Děčíně a Příbrami. Vedení klubu odvolalo trenéra Jana Trummera, jehož nahradil Milan Mazanec. Pod dohledem písecké legendy mají aktuálně Králově za sebou již dva zápasy a v obou dokázali bodovat, když nejprve v Mazancově premiéře padli po prodloužení se zlepšujícím se Hronovem, načež zvítězili 6:3 na ledě pražské Kobry. V Kralupech tak bude Písek pod novým koučem bojovat o dosud nejdelší bodovou sérii letošní sezóny. Dokážou Kralupští utnout píseckou šňůru i podruhé v sezóně?

KOHO SLEDOVAT

Krále píseckého bodování už všichni známe. Třicetiletý Tomáš Rousek si svými 17 dosavadními body za 7 branek a 10 asistencí vysloužil dokonce nominaci do lednového utkání hvězd v Příbrami, kde se v jednom týmu potká s naším obráncem Josefem Zajícem. Zajímavé ale bude sledovat, jak si v týmu povede jiný zkušený borec, a to útočník Patrik Zayml, který do Písku stejně jako Rousek přešel od rivala z Tábora. Přestup se uskutečnil v průběhu aktuální sezóny po Zaymlově neuspokojivých výsledcích, když v sedmi odehraných utkáních v dresu Tábora nezaznamenal jediný bod. V Písku se ale ve formaci vedle Jana Matiáška velice rychle zabydlel a proti Kobře si hned připsal i první dva góly sezóny. Zvládne kralupská obrana znovuobrozeného střelce zastavit a vrátit nohami zpátky na zem?

Do kralupské sestavy se po vleklém zranění vrátil útočník Michal Bezouška, na kterém bylo znát, že už mu hokej hodně chyběl a ve Vrchlabí hned nastřelil horní tyčku. V letošní sezóně jinak před marodkou zvládl v 10 odehraných zápasech nasbírat 9 bodů za 3 branky a 6 asistencí a navazuje tak na produktivní sezóny ve třetí německé nejvyšší lize, odkud v létě do našeho města přestoupil. Zapíše se zkušený forvard v sobotu znovu mezi střelce a pomůže kralupskému týmu vrátit se proti Písku na vítěznou vlnu?

AKTUÁLNÍ TABULKA

Proti Písku čeká kralupské hokejisty v sobotu večer těžká mise s cílem ukončit sérii porážek a se sousedním rovněž patnáctibodovým týmem v tabulce vybojovat důležité vítězství, které náš tým udrží v kontaktu s elitní osmičkou tabulky západní skupiny. Budeme vás potřebovat více než kdy jindy! Přijďte náš tým podpořit!