Ostatní 28. 11. 2023

Atraktivní duel na závěr měsíce, do Kralup míří pátý Děčín!

Ve středu večer naše áčko zakončí měsíc domácím utkáním s pátým týmem tabulky západní skupiny Děčínem, kterému bude chtít vrátit prohru 1:2 ze začátku října. Pokusí se tak ukončit nepříznivou sérii listopadových těsných porážek, po kterých se propadlo na 12. místo západní tabulky.

Středeční kralupský soupeř započal letošní druholigový ročník poněkud váhavě, když v úvodních pěti kolech vybojoval jen dvě vítězství po skalpu 6:4 ústeckého Slovanu a těsné domácí výhře 2:1 nad Kralupy. Jinak prohrál vcelku přesvědčivě 0:4 v Táboře, 3:6 v Příbrami a 4:8 proti Chomutovu, což mu před duelem 6. kola v Benátkách stačilo jen na místenku v dolní polovině tabulky západní skupiny. Právě v Benátkách pak ale medvědi sehráli zlomový zápas, přestože to dlouho vypadalo, že svůj neuspokojivý úvod sezóny protáhnou o další utkání. Benátečtí totiž ještě po 40 minutách hry vedli 1:0. Pak se ale slova ujal děčínský aktuálně druhý nejlepší střelec ligy Tomáš Nezbeda, který dvěma góly ve 43. a 52. minutě otočil vývoj zápasu definitivně na stranu medvědů a vystřelil tak důležitou výhru. Úspěchem v Benátkách totiž Děčín odstartoval sérii devíti utkání, ve kterých vybojoval osmkrát tříbodové vítězství, přičemž neuspěl jen jednou nejtěsnějším možným způsobem 1:2 na ledě aktuálního souseda v tabulce Letňan.

Právě těsná prohra na pražské periferii je přitom aktuálně rozhodující v souboji o čtvrtou příčku v západní tabulce, kde momentálně pětatřicetibodový Děčín na Letce z Letňan nestačí pouze o skóre. Kdyby tehdy na ledě Pražanů uspěl, mohl se chlubit nejen sérií devíti výher v řadě, ale také pohodlným šestibodovým náskokem, se kterým by se aktuálně vyhříval na čtvrté příčce a souboj by sváděl o třetí flek s Táborem.

Posledním výsledkem Děčína je cenný venkovní skalp Pirátů z Chomutova, které v Rocknet Areně porazil 4:3 po samostatných nájezdech a stal se tak po Táboru teprve druhým mužstvem v lize, jemuž se Piráty na jejich vlastním ledě podařilo porazit. Do Kralup tak medvědí dorazí jistě s velkým sebevědomím. Zvládnou ho Kralupáci zkrotit a Děčínu říjnovou porážku vrátit?

KOHO SLEDOVAT

Ofenzivní hvězdou nejen v dresu Děčína, ale i celé západní skupiny, je její nejproduktivnější hráč Tomáš Nezbeda, který je jedním z mála druholigových borců, kteří se drží nad průměrem vstřelené branky na zápas. Těch už Nezbeda nastřádal celkem devatenáct, přičemž úspěšnější v celé lize je s 22 góly už jen Tomáš Franek z Havířova. K 19 gólům navíc pětadvacetiletý útočník nastřádal i 14 gólových nahrávek a v celé druhé lize se tak s 33 body vyhřívá na 4. místě kanadského bodování. V letošním druholigovém ročníku odehrál Nezbeda celkem čtyři tříbodové zápasy a dva dokonce čtyřbodové. Na první letošní hattrick ale nejlepší střelec západu zatím stále ještě čeká. Na kontě má přitom i tři utkání, které zakončil s nulovým bodovým ziskem, když se nedokázal prosadit v ani jednom utkání s Táborem a v bitvě v Letňanech. Zajímavostí je, že všechna tři střetnutí, ve kterých Nezbeda nebodoval, Děčín prohrál, jako by bylo ubránění děčínského snajpra cestou k jistému vítězství.

V kralupském dresu je po svém návratu z marodky "v ohni" osmadvacetiletá letní posila Adam Kellerstein. Z posledních dvou zápasů Vydry nastřílely jen tři góly a hned dva z nich patřily právě jindy chronickému nahrávači, který si tak za Kralupy ve svém 11. odehraném utkání připsal už svůj 9. bod (3+6). Poslední nezmíněnou branku na kontě Kellerstein vstřelil právě na ledě Děčína. Dokáže se ve středu proti medvědům loňský finalista prosadit i podruhé?

AKTUÁLNÍ TABULKA ZÁPADNÍ SKUPINY 2. LIGY

Proti Děčínu se naše áčko pokusí ukončit sérii porážek a dostat se zpátky na vítěznou vlnu, s pátým týmem západní skupiny ho ale nečeká žádný snadný úkol. Nenechte si atraktivní duel ujít a přijďte nás ve středu večer podpořit! Budeme vás opět potřebovat!