Ostatní 1. 12. 2023

V sobotu na Řisuty! Přijeďte nás podpořit do Slaného!

První prosincové kolo nám v nedalekém Slaném nabídne souboj důležitější, než bychom si asi všichni přáli. V odvetném utkání vyzveme poslední tým ligy z Řisut, kterým z prvního vzájemného zápasu máme až příliš co vracet.

Sedmnáct zápasů, patnáct proher a nelichotivý poměr 42 vstřelených ku 101 inkasovaným brankám. To jsou čísla, která z řisutských buldoků dělá mužstvo s nejhorším útokem a zároveň nejhorší obranou druhé ligy a díky nimž se buldoci krčí na samotném chvostu celé sedmadvacetičlenné druholigové tabulky. I přesto všechno se však najdou ojedinělé zápasy, do kterých si buldoci zapomenou vzít náhubek a pořádně se zakousnou. Své o tom ví například v Chebu, jejichž nepříjemné a zlepšující se mužstvo s Řisuty ztratilo už dva cenné body, když buldoky zkrotilo nejprve až po prodloužení a v odvetě poté dokonce až po samostatných nájezdech. Své o tom ví v Písku, jehož Králové nechali ve Slaném všechny tři body, ale nepříjemnou zkušenost mají i v Ústí, Mostě či Vrchlabí, jejichž mužstva zvládla o vítězství s Řisuty rozhodnout až v poslední třetině zápasu. Své o síle buldočí ale víme bohužel i my v Kralupech, kde buldoci díky silné třetí části vybojovali jedno ze svých dvou těsných tříbodových vítězství.

Řisutští příznivci mohou rozhodně kvitovat, že ne vždy se vlastnosti jejich oblíbenců na ledě shodují právě s vlastnostmi skutečných buldoků, kteří jsou považováni za psí plemeno zpravidla línější. Svých velice cenných devět bodů do tabulky totiž jediný tým v lize s více než stovkou inkasovaných branek získal právě svou zarputilostí a bojovností až do samotného konce zápasu, díky čemuž dokázal zcela smazat třígólovou ztrátu v Chebu nebo na ledě pražské Kobry. Proti Západočechům to dokonce zvládl i zopakovat, když proti nim prohrával 0:3 i v posledním utkání na ledě ve Slaném, které nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Buldoci jsou zkrátka zvyklí tak často prohrávat, že jim nějakým třígólovým vedením žádný soupeř vítr z plachet nesebere a každý z nich si může být vždy jistý, že budou nepříjemným oponentem až do samotného konce utkání.

KOHO SLEDOVAT

Jestli je v řisutské sestavě aktuálně někdo v absolutní formě a nejmenuje se Vítězslav Bílek, je to rozhodně nejlepší nahrávač týmu Petr Patyk. Rodák z Ústí nad Labem má se 13 body za gólové nahrávky na kontě více asistencí, než třetí nejproduktivnější buldok Janeček kanadských bodů (11) a momentálně nejenže drží sérii šesti utkání v řadě, ve kterých vždy dokázal bodovat, ale celkově jen v nich zaznamenal velice slušných 10 kanadských bodů. Šestizápasovou bodovou sérií navíc drží Patyk letošní řisutský rekord, na který zatím nedosáhl ani samotný lídr bodování s více než pěti stovkami extraligovými zápasy v nohách Vítězslav Bílek. Na třiadvacetibodového lídra aktuálně Patyk ztrácí v bodování už jen dva body, ale s ohledem na menší počet odehraných utkání (13) má už nyní lepší bodový průměr na zápas (1,62) než právě patnáctizápasový Bílek (1,53). Zvládne kralupská obrana útok kolem rozjetého řisutského srdcaře zastavit?

Formu v kralupském brankovišti nabírá zkušený brankář Lukáš Sochůrek. Proti těžkému soupeři z Děčína držel kralupský tým doslova až do posledních sekund ve hře o body a až do 33. minuty dokonce zvládal i všechny děčínské útočníky včetně nejproduktivnějšího muže západu Tomáše Nezbedy zcela eliminovat. Velké sebevědomí přitom ukázal už v utkání ve Vrchlabí, kde coby druhý brankář naskočil do branky na trestné střílení, které s velkou jistotou vychytal. Proti Řisutům naposledy Sochůrek inkasoval čtyřikrát, dokáže si tentokrát ve Slaném svá čísla proti buldokům vylepšit a pomůže svému týmu dostat se zpátky do vítězné nálady?

AKTUÁLNÍ TABULKA

Proti outsiderovi soutěže bude chtít naše áčko v sobotu stoprocentně uspět a vrátit tak buldokům ideálně i s úroky říjnovou porážku z kralupského zimního stadionu. Buldoci ale udělají maximum, aby končili svou sérii 12 proher v řadě a nečeká nás rozhodně jednoduchý úkol. Zvládneme utnout svou šňůru sedmi proher v řadě a natáhnout tu soupeřovu?

Utkání s Řisuty začíná v 18 hodin na zimním stadionu ve Slaném. Dorazte nás podpořit a vytvořit nám ve Slaném takovou atmosféru, jako bychom byli doma!

Společně jsme silnější!