Preview 6. 2. 2024

Ve středu do Kralup zavítají Králové z Písku!

Nadstavbový druholigový program pokračuje ve středu dalším domácím utkáním, ve kterém potřetí v sezóně vyzveme písecké Krále!

Jihočeský Písek odehrál nejlepší úsek sezóny teprve nedávno po přelomu roku, když základní část zakončil třemi výhrami v řadě a dalšími dvěma zářezy započal tu nadstavbovou. Celkově tedy jeho vítězná šňůra, v rámci které Králové skalpovali i taková mužstva, jako jsou Děčín, Příbram či favorit nadstavbové skupiny B pražská Kobra, čítala pět zápasů, přičemž dokonce nechybělo moc k šesti, když před celou sérií senzačně dotlačili až k nájezdům zápas v Chomutově. Po pěti zápasech však vítěznou vlnu zlomila dlouhá cesta do Hronova, načež ačkoliv si jihočeská defenziva udržela standard 2-3 inkasovaných branek na zápas, útok se zpátky na střeleckou vlnu ne a ne dostat. Z posledních tří zápasů tak nejenže Písek nevytěžil ani bod, ale vstřelil v nich jen jedinou branku s celkovým skóre 1:8 a aktuálně se s jednobodovou ztrátou na Kralupy krčí na předposledním místě tabulky západní skupiny.

Velice dobře vstoupili do nového roku i Kralupští, když na ledě soupeře přesvědčivě deklasovali Benátky 6:3 a doma otočili nepříznivě se vyvíjející zápas k vítězství 4:3 v základní hrací době proti favorizovaným Letňanům. Se startem nadstavby však přišla pětizápasová série, z níž Kralupy dokázaly vytěžit jen 3 body a stejně jako Písek budou ve středu hrát o přetržení třízápasové šňůry proher.

Ze vzájemných utkání jsou na tom bodově lépe Kralupy, když byly ve třetím ligovém kole vůbec prvním mužstvem, kdo Krále dokázal porazit. Jihočeši však našemu áčku porážku vrátili v listopadové odvetě, v níž ale zvítězili až v prodloužení. Na body tak jsou Kralupy s Pískem před středečním třetím vzájemným zápasem 4:2.

KOHO SLEDOVAT

Smutným píseckým hrdinou posledních kol je osmadvacetiletý útočník Martin Koupal, který se stal jediným střelcem Králů ze všech tří posledních utkání. Jeho gól ve třetí třetině na ledě Chebu dal Písku po nepovedené úvodní dvacetiminutovce se třemi inkasovanými góly alespoň malou naději na comeback, který už ale ze spoluhráčů bohužel pro jeho tým nikdo nepodpořil. Celkově se Koupal z posledních pěti zápasů trefil třikrát, díky čemuž je z tohoto období druhým nejlepším střelcem hned za lídrem píseckého bodování Lukášem Volfem, který zaznamenal o jednu trefu navíc. Ten aktuálně opanuje týmové bodování 31 body za 11 gólů a 20 asistencí, a to přestože vyšel v posledních třech kolech bodově zcela naprázdno.

V kralupském brankovišti se vrací do velké formy brankář Lukáš Sochůrek. Sedmadvacetiletý odchovanec pražské Slavie, který ve čtyřech zápasech ochutnal v dresu Plzně i extraligu, se do brány vrátil po čtyřzápasové odmlce a v Chebu hned předvedl velkou show. Kromě vychytaného úniku dvou na nikoho zastavil i několik dalších gólových příležitostí a asistencí se dokonce podílel i na gólu Ondřeje Hampla. Zápas nakonec dotáhl za stavu 1:1 do prodloužení, kde v přesilové hře rozhodli domácí o bonusovém bodu navíc pro chebský Stadion.

AKTUÁLNÍ TABULKA

Zápas s píseckými Králi slibuje atraktivní ofenzivní podívanou, ve které budou rozhodovat výkony obou brankářů. "Písek hraje už léta takový útočný styl a bude to rychlé utkání," říká o nejbližším soupeři trenér Šimon Antončík. "Bude se hodně napadat a bude asi hodně šancí. My se musíme držet své hry a jít v utkání třetinu od třetiny."

V obou vzájemných duelech zatím vždy zvítězil hostující tým. Zvládneme zlomit nastolený trend a Krále ve středu podruhé v sezóně porazit? Nenechte si atraktivní bitvu ujít a přijďte nás od 18:30 podpořit!