Preview 9. 2. 2024

S posledním týmem o definitivní jistotu, áčko v sobotu přivítá Řisuty

V souboji o definitivní jistotu udržení druholigové příslušnosti přivítá naše áčko v sobotu tým držící místenku právě do série o záchranu s nejhorším celkem východní skupiny. Podruhé a naposledy v sezóně se v Kralupech ukáží poslední Řisuty!

O první vítěznou sérii, o stále žijící matematickou naději na postup do předkola, o definitivní jistotu záchrany druholigové příslušnosti pro příští rok, ale také budou Kralupáci v sobotu hrát o vůbec první domácí výhru nad Řisuty v letošní sezóně. K prvnímu vzájemnému zápasu v Lobečku totiž buldoci v říjnu dorazili v nevídané formě a v Kralupech vybojovali druhou výhru v řadě (3:4) v rámci celkem třízápasové vítězné série. Kromě Kralup to tehdy od Řisut schytal ještě Cheb a Písek. Buldoci se však velké bodové porce velice rychle nasytili a na dlouhou dobu to bylo naposledy, co vítězství ochutnali. V dalších 29 zápasech vyhráli jen dvakrát a můžeme objektivně říci, že se zaslouženě krčí na samotném chvostu nejen západní skupiny, ale i celé druhé ligy. Na předposlední místo skupiny držené Pískem aktuálně Řisuty ztrácí celých 13 bodů a přestože jich je ještě 18 ve hře, s ohledem na nedávnou i dávnou historii už sami jistě počítají s účastí v sérii o udržení ligové příslušnosti. Tam to zatím vypadá na výlet do lukrativní destinace Valašského Meziříčí, které ztrácí na pro buldoky geograficky o něco příjemnější předposlední Velké Meziříčí 5 bodů.

Přestože velkolepý comeback Řisut se příliš neočekává, matematická naděje buldoků přímé záchrany stále žije a to teoreticky i na úkor našeho A-týmu, který však drží na poslední místo pohodlný náskok 17 bodů. K matematické jistotě záchrany tak Kralupákům stačí v sobotu vybojovat jediný bod a své místo v příští sezóně budou mít jisté. Pokud by navíc Kobra zaváhala s Pískem, může se naše áčko přiblížit na 7-8 bodů předkolu play-off. Velkou motivací ale bude jistě i možnost vybojovat druhou výhru v řadě, což se zatím našim borcům v letošní sezóně ještě nepodařilo.

KOHO SLEDOVAT

Pořádnou bodovou slinu chytil s návratem do dresu s buldokem na prsou dvaatřicetiletý útočník Zdeněk Petráš. Ten začal sezónu v Ústí nad Labem, kde však za 9 zápasů nasbíral "jen" 7 bodů. Po návratu do řisutských barev však výrazně pookřál a aktuálně dává téměř vzpomenout na svou dosud nejvýraznější druholigovou sezónu 2019/2020, v níž nasbíral za Řisuty a Děčín celkem 65 bodů (25+40). Za 16 letošních zápasů v Řisutech zatím Petráš nastřádal bodů slušných jednadvacet, když se devětkrát trefil a na dvanáct dalších gólů přihrál a od startu nadstavby je nejproduktivnějším mužem buldoků.

Proti "svým" se do kralupské branky vůbec poprvé postaví brankář Luboš Novotný. Po konci v kladenské juniorce se totiž Luboš přesunul právě do dresu Řisut, za které už střídavě nastupoval i v průběhu juniorských sezón. V Řisutech však nakonec skončil jako třetí brankář a k závěru základní části sezóny 2021/22 se tak upekl přestup do Kralup, kde tehdy stále ještě dvacetiletý gólman velice rychle přesvědčil o svých kvalitách, když z 10 zápasů vychytal 7 důležitých výher. Výsledkem byla historicky nejúspěšnější kralupská sezóna od návratu do kraje z druhé ligy na přelomu milénia, když bylo naše áčko jediné vítězství od postupu do středočeského finále. To se však podařilo vybojovat hned v dalším ročníku, v němž Luboš z plné porce 32 zápasů vynechal jen jediný a výrazně se tak podílel jak na senzačním vítězství v celé krajské lize, tak následné úspěšné kvalifikaci do současného působiště. Zvládne Luboš Novotný v sobotu vychytat svůj bývalý tým a získat tak pro Kralupy první vítěznou sérii od návratu do druhé ligy?

AKTUÁLNÍ TABULKA

S Řisuty budeme hrát o definitivní pojistku udržení druholigové příslušnosti i pro příští rok. Kromě toho nás čeká poslední vzájemný zápas letošní sezóny, který bude zároveň jedním z posledních tří domácích v nadstavbové skupině. Nenechte si to ujít a přijďte nás od 18 hodin podpořit! Buďte u toho s námi!