Preview 20. 2. 2024

Áčko ve středu zamíří do Hronova, vybojuje ve Wikov aréně historické vítězství?

Po volném víkendu pokračuje áčko dalším druholigovým programem, který nabídne oblíbený středeční trip do Hronova. Tam se oba celky utkají v přímém souboji o čtvrté místo v nadstavbové skupině B.

Oba týmy už o svou letošní šanci na play-off definitivně přišly, a to shodně v sobotním 10. kole nadstavby, v němž je o ní připravila vítězstvím nad Řisuty pražská Kobra. Tu už tak o postupovou pozici může připravit jen se zápasem k dobru sedm bodů ztrácející chebský Stadion. Přesto ve středečním mači bude určitě o co hrát. Hronov může zabojovat o 4. místo skupiny držené naším týmem, Kralupští pak budou chtít Wikovu vrátit porážku z dvou posledních střetnutí a srovnat tak bilanci vzájemných zápasů na 2:2. Tím by navíc Kralupy u polských hranic vybojovaly i vůbec první vítězství v historii! A to už se vyplatí dvouhodinovou cestu na východ podstoupit, no ne?

KOHO SLEDOVAT

Solidní skauting předvedl hronovský realizační tým, když koncem loňského roku přivedl teprve dvacetiletého Jindřicha Plíška z Benátek nad Jizerou. Mladoboleslavský odchovanec započal v Benátkách svou první sezónu mezi muži, ale příliš prostoru mu přáno nebylo a tak si v benáteckém dresu připsal více startů za béčko v krajské lize (2), než ve 14 zápasech bodů ve druhé lize (0+1). Po přesunu do Hronova je to ovšem úplně jiná písnička. Plíšek dostává důvěru a tu vděčně splácí nazpět. Od startu nadstavby vyšel mladý talent bodově naprázdno jen v prvním kole proti Kobře, pak ale za Hronov nastoupil v šesti dalších utkáních a zaznamenal neuvěřitelných 13 bodů za 7 branek a 6 asistencí, čímž se v rámci nadstavby vyšvihl dokonce na pozici lídra celého bodování Hronova. Vůbec pikantním pro něj pak jistě bylo střetnutí s Benátkami, proti kterým symbolicky zapsal svůj dosavadní druholigový rekord 4 bodů v jednom zápase za 2 branky a 2 asistence. Proti našemu týmu už se Plíšek letos jednou trefil, když rychlým gólem hned ve 2. minutě zápasu pomohl Hronovu k tříbodovému vítězství. Zvládne tentokrát kralupská obrana mladého štírka uhlídat?

Bodově nejproduktivnější zápas sezóny má za sebou v kralupských barvách obránce Adolf Straka. Zápas v Benátkách sice nakonec vítězně nedopadl, sedmadvacetiletý obránce ale dělal, co mu síly stačily, aby to tak dopadlo, když se nejprve podílel na úvodních dvou gólech zápasu Jonáše Marka a Venci Zídka, načež jeho pokus tečoval do brány Vojtěch Šilhavý. Třemi asistencemi se tak Straka podílel na třech čtvrtinách kralupských branek na benáteckém ledě a spolupráce s první formací mu tak očividně chutná. Naváže zkušený bek na tříbodový večer i ve středu v Hronově?

AKTUÁLNÍ TABULKA NADSTAVBOVÉ SKUPINY B

I přes ztrátu naděje na postup do předkola máme Hronovu hodně co vracet a o motivaci do zápasu tak máme rozhodně postaráno. Kromě toho Hronov cílí na naší čtvrtou pozici ve skupině, kterou hodláme za každou cenu udržet. "Je to jenom jedna hloupá příčka, ale já bych nerad, aby nás nějaký Hronov přeskočil," má jasno nejproduktivnější Kralupák Venca Zídek! Tak držte ve středu palce!

ONLAJNY: ODKAZ
LIVE STREAM: ODKAZ