Preview 23. 2. 2024

V posledním sobotním domácím zápase áčko vyzve o play-off bojující Cheb!

Poslední sobotní domácí utkání sezóny nabídne atraktivního soupeře, kterému máme hodně co vracet. A můžeme mu to vrátit i se všemi tučnými úroky! Do Kralup v sobotu přijede chebský Stadion, který stále ještě drží naději na postup play-off.

Třikrát náš tým letos porazil a bude to muset zvládnout i počtvrté, aby ještě mohl věřit v naději na postup do předkola play-off. Na to Cheb aktuálně ztrácí devět bodů, tedy stejný počet, který je tři kola před koncem nadstavby ještě ve hře. Díky lepší bilanci vzájemných zápasů se ale Chebští stále ještě mohou do předkola probojovat na úkor Benátek nad Jizerou, musí ovšem doufat, že mužstvo od Jizery vyjde třikrát na prázdno a sami vybojují ze zbývajících tří zápasů plný počet bodů.

Přestože pravděpodobně ani sami Chebští již moc nevěří, že by rozjeté Benátky nezískaly jediný bod proti třem nejhorším týmům tabulky, když už i na sociálních sítích oznámili blížící se konec sezóny, jsou to pořád jen tři utkání, v nichž se může stát cokoliv. Vzpomeňme neuvěřitelnou stíhací jízdu Ústí nad Labem v závěru první fáze základní části, které ještě tři zápasy před nadstavbou ztrácelo na elitní osmičku 7 bodů. Nakonec to ale bylo právě Ústí, které slavilo postup do horní skupiny nadstavby shodou okolností zrovna na úkor Benátek nad Jizerou.

O co sladší by to pak jistě byl pro kralupské fanoušky sobotní scénář, kdyby se černá série Benátek stala znovu realitou a byly by to právě body z kralupského ledu, které by Chebu nakonec chyběly k postupu. Cheb ze vzájemných střetnutí s Kralupy v letošní sezóně vybojoval sedm z devíti možných bodů a s trochou nadsázky lze tedy tyto body nazvat těmi, co rozhodly o tom, že o play-off aktuálně bojuje Stadion a ne Kralupáci. Ti teď mohou být na oplátku v sobotu přesně tím katem, který orlům definitivně setne hlavu a vezme si zpátky alespoň jejich pozici v ligové tabulce.

KOHO SLEDOVAT

Trochu za očekáváním v letošní sezóně dlouho zůstával chebský útočník Michael Čejka, jenž se celkovými čísly ani zdaleka nepřibližuje průměru téměř jednoho bodu na utkání, který si držel v celém loňském ročníku. To už ale od začátku nadstavby tak úplně neplatí. Za devět odehraných utkání v nadstavbové skupině Čejka nastřádal 9 bodů za 4 góly a 5 asistencí a spolu s Radkem Proškem (5+3) tak v nadstavbě kralují celému týmovému bodování. Proti Kralupům letos Čejka Chebu pomohl už třemi asistencemi. Zvládne v sobotu kralupská obrana jeho gólové rozehrávky tentokrát eliminovat?

O nejlepším střelci sezóny v kralupském týmu nemůže být pochyb, střeleckým králem druhé poloviny února přesto není Venca Zídek, ale někdo úplně jiný. Tím mužem je dvaadvacetiletý kralupský odchovanec Jonáš Marek, jehož dva góly proti Benátkám sice k vítězství nakonec nevedly, ale chuť si jistě záhy spravil v následném zápase v Hronově, kde pomohl k vítězství 3:2. Že si Jonáš umí najít střelecké místo, prokázal už v předsezónní přípravě, kterou dokonce statisticky zcela ovládl. Udrží si mladý útočník formu i do zbytku sezóny a pomůže Kralupům k prvnímu skalpu Chebu v hokejové historii?

AKTUÁLNÍ TABULKA NADSTAVBOVÉ SKUPINY B


V hokejové historii Kralupy ještě nikdy Cheb neporazily, teď přichází čas zúčtování. Přijďte nás v sobotu proti Chebu podpořit a pomoct nám vrátit mu tři porážky z letošní sezóny, sesadit ho z jedenácté příčky tabulky a definitivně ho eliminovat z boje o play-off! Buďte u toho od 18 hodin opět s námi!