Oznámení 4. 5. 2024

Novým trenérem a sportovním manažerem A-týmu se stává David Švagrovský

Před startem letní přípravy hlásí realizační tým změnu na pozici hlavního trenéra a sportovního manažera. Z Děčína se do Kralup vrací David Švagrovský, který zde bude chtít navázat na úspěšné angažmá u kralupské juniorky před dvěma lety.

Kralupy vedl na pozici hlavního trenéra naposledy před dvěma lety v Redstone extralize juniorů, do mužské kategorie následně pronikl coby asistent trenéra na lavičce tehdy prvoligového Šumperka. Vůbec první sezónu v roli hlavního trenéra mužů následně odkoučoval v uplynulém druholigovém ročníku na střídačce Děčína a David Švagrovský si v ní nevedl vůbec špatně, když s medvědy završil základní část na slušném pátém místě tabulky západní skupiny. Nyní bude nabrané zkušenosti uplatňovat u kralupského A-týmu, kde bude zastávat roli nejen hlavního trenéra, ale také sportovního manažera.

"Koncept sportovního manažera a zároveň trenéra v jedné osobě jsme zvažovali už nějakou dobu," komentuje rozhodnutí generální manažer A-týmu Martin Hampl. "Jsou to dvě úzce provázané pozice, v různých klubech na různých úrovních už se tento model osvědčil a i nám to dává smysl. Hledali jsme k tomu už jen vhodné kandidáty, z nichž jsme se nakonec rozhodli oslovit Davida Švagrovského, který již druholigové prostředí velice dobře zná a je navíc provázaný s Kralupy. V minulosti zde trénoval extraligovou juniorku, ze které jsou někteří hráči i aktuálně v A-týmu, takže nám to dávalo smysl a jsem rád, že jsme se domluvili."

Vedení klubu si od tohoto kroku slibuje také koncepčnější práci s kralupskou mládeží. "Kromě A-týmu bude mít David na starosti i metodiku juniorských trenérů a bude tak zodpovídat za růst našich hráčů v juniorském věku, aby měli za dva, tři, čtyři roky šanci bojovat o pozici právě v A-týmu."

A jak se na angažmá v Kralupech a spolupráci se Šimonem Antončíkem, který převezme zpátky roli asistenta trenéra, těší sám David Švagrovský? Mrkněte na video:

*Nezobrazuje se vám vložené video? Klikněte ve spodní části stránky na "Cookies" a povolte sociální média