A-tým 6. 5. 2024

Perspektivní mládí i extraligový mistr, realizační tým představil první várku posil pro novou sezónu

Se začátkem suché letní přípravy realizační tým oznámil čtyři první posily pro nadcházející sezónu. K A-týmu se připojí navrátilec z Děčína Jan Zedek a trojice z Letňan Jakub Sklenář a Dominikové Arnošt s Němečkem.

*pro správné zobrazení vložených videí klikněte ve spodní části stránky na "Cookies" a povolte sociální média.

JAKUB SKLENÁŘ

Šestatřicetiletý útočník je z příchozí čtveřice tím nejzkušenějším. Za svou bohatou kariéru stihl odehrát 741 utkání v české nejvyšší soutěži, kterou v dresu pražské Slavie v roce 2008 vyhrál a k tomu nasbíral jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile. Ty si tak mohl přidat k dalšímu bronzu z mistrovství světa osmnáctiletých ve švédském Ängelholmu.

"Potřebovali jsme do útoku zkušeného lídra a jsme rádi, že nám Jakub na nabídku kývl," říká nový sportovní manažer a trenér v jedné osobě David Švagrovský. "Slibujeme si od něj, že nám pomůže s produktivitou a také určitý leadership. Je to vítězný tip a věříme, že v té kabině bude znát."

V extralize si Jakub Sklenář kromě Slavie zahrál ještě za chomutovské Piráty a královéhradecký Mountfield. Poslední sezónu odehrál v pražských Letňanech, se kterými se loučí jako druhý nejproduktivnější muž týmu. V 38 utkáních základní části nasbíral 46 bodů za 11 gólů a 35 asistencí a dalších 9 bodů (1+8) přidal v 7 zápasech play-off.

DOMINIK ARNOŠT

Ze stejného týmu přichází také střední útočník Dominik Arnošt, který sice se svou kariérou teprve začíná, už nyní má ale skvěle našlápnuto. Za pouhé tři roky v dresu Letců se vypracoval do role kapitána, který šel příkladem svým nasazením i produktivitou.

"Dominik je hodně nepříjemný tvořivý centr, který je velice silný na obou koncích hřiště," hodnotí útočnou posilu David Švagrovský. "Na svůj mladý věk pro tuhle soutěž opravdu nadstandardní hráč, hodně si od něj slibujeme. Očekáváme, že nám pomůže s produktivitou a také že si do kabiny přenese svůj leadership."

Čtyřiadvacetiletý odchovanec pražské Sparty mezi dospělými změní dres vůbec poprvé. V Letňanech končí jako nejproduktivnější hráč Letců posledního play-off, kde v 7 zápasech nasbíral 10 bodů za 5 gólů a stejný počet asistencí.

DOMINIK NĚMEČEK

Dalším Dominikem z Letňan přicházející trojice je obránce Dominik Němeček. Jednadvacetiletého zadáka čeká v Kralupech teprve třetí sezóna mezi dospělými, přesto už stihl za Slavii odehrát 33 zápasů v Chance lize a za Letňany si zahrát druholigové finále.

"Dominik udělal v Letňanech v poslední sezóně obrovský progres a vypracoval se v jednoho z top obránců," říká na adresu mladého beka David Švagrovský. "Myslím si, že má velký potenciál a půjde ještě nahoru. Dobře bruslí, dobře čte hru, nebojí se hrát s pukem a věřím, že nám pomůže v těch těžších momentech zápasů."

Slávistický odchovanec se s Letňanami rozloučil coby nejproduktivnější obránce týmu v uplynulém play-off a v Kralupech ho čeká první mimopražská štace kariéry.

JAN ZEDEK

Další posila do obrany v osobě Jana Zedka toho má na svůj mladý věk už spoustu odehráno. První druholigové krůčky udělal v Letňanském dresu už ve svých 17 letech a hned v další sezóně byl nedílnou součástí úspěšně kralupské juniorky v tehdejší juniorské extralize. Nepřichází tak ani zdaleka do neznáma.

"Honza je poctivý a extrémně pracovitý kluk, který v poslední sezóně v Děčíně dostal hodně prostoru, a ten zúročil," říká na adresu mladého obránce David Švagrovský, pod kterým Jan Zedek poslední sezónu odehrál. "Na svůj věk velice vyzrálý obránce, který se nebojí podpořit útok."

Ofenzivní choutky Jan Zedek v uplynulé sezóně několikrát předvedl, když z pozice obránce nastřílel více gólů než většina děčínských útočníků. Deset branek patří zatím k jeho suverénnímu maximu, a to včetně mládežnických kategorií. Zvládne mladý štírek svůj osobní rekord v Kralupech překonat?