A-tým 16. 8. 2024

První přípravný zápas proti rozehranému Mostu výhru nepřinesl, zazářili Uhlík s Jobánkem

Těžkou zkoušku si vybralo naše áčko na start přípravy, když se ve čtvrtek představilo na ledě Mosteckých Lvů. Ti měli již za sebou úterní střetnutí s prvoligovým Chomutovem a právě rozehranost tak určila rozdíl mezi oběma celky, především pak v první půlce zápasu. Kralupští se do utkání dostali v jeho druhé polovině, kterou ovládli v poměru 4:2. To už ovšem na výhru nestačilo a domácí mohli oslavit své první předsezónní vítězství 6:4.

První polovina utkání s Mostem patřila s přehledem domácím, kteří po rychlé individuální akci Berčíka a Šimečkově dorážce do prázdné brány ovládli první třetinu 2:0. Ve druhém dějství se pak ve 24. minutě mezi mostecké střelce přidal v přesilovce David Jindra, načež se hned v následné minutě podruhé prosadil Martin Berčík. Domácí vedli 4:0 a v Sutor areně to vypadalo na debakl.

Pak se ovšem svěřenci trenérské dvojice Švagrovský - Antončík začali sehrávat a postupně přebírat otěže utkání. Hodně byla vidět formace kolem Jiřího Uhlíka, který sám byl milimetry od završení hattricku. Vědět o sobě dal ale i fair play gestem, když u rozhodčích odvolal signalizovaný faul v neprospěch domácích. Uhlík nejprve otevřel kralupský brankový účet přesnou ranou pod ruku brankáře Kubíka, ve třetí třetině pak nikým nehlídaný u mosteckého brankoviště využil špatné domácí rozehrávky a snižoval na 5:3.

Dvakrát se prosadil také jeden z mladíků bojujících o místo na soupisce, jednadvacetiletý Jonáš Jobánek, jenž si druhou ligu vyzkoušel již v závěru loňské sezóny za Letňany po přestupu z mistrovské juniorky třineckých Ocelářů. Proti Mostu pak talentovaný útočník realizačnímu týmu finalizujícímu soupisku na novou druholigovou sezónu nasadil brouka do hlavy perfektně umístěnou střelou pod lapačku brankáře Kubíka, a následně ještě lépe umístěným projektilem do pavučiny v levém rohu mostecké brány při situaci dvou na jednoho. Jiří Uhlík na druhé straně mladému střelci ani nemohl mít za zlé, že se mu rozhodl nepřihrát.

Další kralupská čísla v zápise o utkání už patřila jen trestným minutám, a to mimo jiné i díky Kryštofu Pejchalovi, který se dostal do křížku s o dvacet centimetrů vyšším a dvacet kilogramů těžším Markem Havlíkem. Mladý bojovník z Řisut dokázal přes diametrálně rozdílné parametry se svým sokem držet poměrně vyrovnaný souboj a napříč porážce mohl odjet na trestnou lavici se ctí.

I přes povedenou druhou polovinu zápasu, kterou Kralupští ovládli 4:2, už však na výhru dosáhnout nedokázali a z Mostu si odvezli prohru 4:6. Další utkání je na programu ve čtvrtek 22. srpna od 18:30 již na domácím ledě proti buldokům z Řisut a pokud hledáte místo na zchlazení v horkých letních dnech, zimní stadion je rozhodně to správné místo. Určitě tedy neváhejte kluky na první domácí přípravný zápas dorazit podpořit.