Zápasy 24. 8. 2024

Druhé utkání přípravy přineslo sedmigólovou demolici Řisut, Kalista vychytal první čisté konto

Druhý přípravný zápas proti Řisutům vypadal pro naše áčko již o poznání lépe než první rozehřívací na ledě Mosteckých Lvů. Kralupští hokejisté perfektně dodržovali taktické pokyny a buldoky po celý zápas nepustili do větší příležitosti. Po prosazení sedmi různých střelců a prvním čistém kontu v kralupském dresu Michala Kalisty naši borci ovládli střetnutí 7:0.

Kralupští se od úvodní buly chytili otěží zápasu a buldoky ke hře příliš nepouštěli. Jeden z hostů je ale přeci jen dokázal potrápit, brankář Tadeáš Zeithaml. Dvaadvacetiletý gólman na řisutském brankovišti doslova čaroval a chytal i nemožné. "V šancích v prvních dvou třetinách jsme zápas měli dávno překlopit na svou stranu," vyjadřoval drobnou nespokojenost s produktivitou hlavní trenér David Švagrovský. Po brankách Davida Bradáčka a Tadeáše Pejchala si tak Kralupští do třetí třetiny odnesli "jen" dvougólové vedení.

Do nejhorší možné fáze zápasu pak dostal na poslední dvacetiminutovku příležitost řisutský druhý brankář Vlach. Kralupský tlak postupně sílil, vytvářel si další šance a přicházely další góly. Postupně se za Kralupy trefili Jakub Kučera, Jonáš Jobánek, Josef Broš, Ondřej Hampl a Josef Zajíc a potěšili tak domácí fanoušky drtivým vítězstvím 7:0.

"V určitých pasážích ten zápas nebyl optimální a pořád je na čem pracovat," hodnotil zápas David Švagrovský. "Ale jinak se nám utkání relativně povedlo, především tedy v jeho druhé půlce, kdy jsme byli mnohem kvalitnější a měli jsme velkou převahu."


Ve zbytku přípravy čekají kralupské hokejisty ještě čtyři utkání, během kterých se postupně vyrýsuje finální sestava na novou druholigovou sezónu. Celý program je následující:

Úterý 27. srpna od 18:00 BENÁTKY vs KRALUPY
Čtvrtek 29. srpna od 18:30 KRALUPY vs ŘISUTY
Úterý 3. září od 18:15 KRALUPY vs MOST
Čtvrtek 5. září od 18:15 KRALUPY vs HRONOV