A-tým 31. 8. 2024

Jobánek s Huškem uspěli na zkoušce, z loňského kádru končí trojice hráčů. Sestava na novou sezónu je kompletní

Po třech přípravných utkáních je rozhodnuto a druholigový kádr na novou sezónu má definitivní podobu. Své místo na zkoušce si vybojovali útočník Jonáš Jobánek a obránce Adam Hušek, z loňského kádru naopak již u Vltavy nebudou pokračovat obránce Adolf Straka a útočníci Tadeáš Pejchal s Adamem Stupkou.

ADAM HUŠEK

Teprve devatenáctiletý Adam Hušek přichází z kolínské juniorky, kde sbíral téměř 2 body na utkání a v 18 letech si připsal i 43 startů v juniorské extralize za královéhradecký Mountfield. V přípravě s vydrou na prsou se ofenzivní bek prezentoval rychlým bruslením a velkým přehledem ve hře, díky kterému připravil několik slibných příležitostí pro své spoluhráče.

"Adam je mladý extrémně pracovitý kluk, který má velký potenciál," říká hlavní trenér a sportovní manažer A-týmu David Švagrovský. "Budeme ho chtít postupně začleňovat do dospělého hokeje a dávat mu prostor, aby u nás rostl a byl pro nás platný do budoucna."

JONÁŠ JOBÁNEK

Jednadvacetiletý odchovanec přerovského hokeje přichází z mistrovské juniorky třineckých Ocelářů, druhou ligu si už ovšem v náročné loňské sezóně vyzkoušel v rámci střídavých startů za pražské Letňany. Mladý forvard na zkoušce v Kralupech rozhodně nic nepodcenil a dal o sobě výrazně vědět hned v prvním přípravným zápase v Mostě, kde dvakrát skóroval. Místenku v druholigovém kádru si pak pojistil ještě třetí výstavní brankou ve druhém přípravném zápase proti Řisutům.

"Jonášovi se příprava hodně povedla a určitě jsme rádi, že ho tady máme," nechal se slyšet David Švagrovský. "Dostane od nás prostor s tím, že od něj budeme očekávat určitou produktivitu. Zároveň je to mladý kluk, který v Praze studuje školu a má tedy i potenciál u nás zůstat i do další sezón."

Z loňské kádru se s týmem rozloučila trojice Tadeáš Pejchal, Adam Stupka a Adolf Straka. Do nové sezóny naopak prodloužili útočníci Kryštof Hrala, Jonáš Marek, Josef Broš a obránci Martin Lokajíček s Jakubem Kučerou. Finální soupiska pro druholigovou sezónu 2024/25 má následující podobu:

BRANKÁŘI
Lukáš Sochůrek, 28 let (v sezóně 2023/24 Kralupy)
Michal Kalista, 20 let (Sparta Praha U20)
David Němec, 19 let (Kralupy U20)

OBRÁNCI
Martin David (C), 32 let (Kralupy)
Josef Zajíc, 27 let (Kralupy)
Kryštof Kapoun, 22 let (Kralupy)
Jakub Kučera, 23 let (Kralupy)
Martin Lokajíček, 24 let (Kralupy)
Jan Zedek, 23 let (Děčín)
Dominik Němeček, 22 let (Letňany)
Adam Hušek, 19 let (Kolín U20)

ÚTOČNÍCI
Václav Zídek, 26 let (Kralupy)
Vojtěch Šilhavý, 29 let (Kralupy)
Kryštof Hrala, 26 let (Kralupy)
Tomáš Soukup, 23 let (Kralupy)
David Bradáček, 22 let (Kralupy)
Ondřej Hampl, 31 let (Kralupy)
Josef Broš, 20 let (Kralupy)
Jonáš Marek, 23 let (Kralupy)
Štěpán Binko, 23 let (Kralupy)
Jiří Uhlík, 29 let (Kralupy)
Jakub Sklenář, 36 let (Letňany)
Dominik Arnošt, 24 let (Letňany)
Jonáš Jobánek, 21 let (Třinec U20 / Letňany)

Průměrný věk: 24,7 let

Permanentky na novou sezónu v prodeji na tomto odkaze