Zápasy 13. 9. 2024

Áčko uspělo i v generálce s Hronovem a přípravu zakončilo třetí domácí výhrou

Třetí domácí zápas, třetí výhra a hlavně první úspěšná generálka na novou sezónu od návratu do 2. ligy. A-týmu se letošní příprava vydařila a vyhlíží první ligové kolo, které odehraje již ve středu v Benátkách nad Jizerou.

Poslední prověrkou před startem druhé ligy bylo pro naše áčko mužstvo z Hronova, se kterým se Kralupští utkali v rámci třetího domácího zápasu. Obě mužstva k souboji přistoupila takticky zodpovědně a k vidění byl od počátku urputný boj o každý milimetr ledu. Góly nabídla každá z třetin, po brankových hodech z předešlých střetnutí s Řisuty a Mostem však nezvykle jen skromně po jednom.

Skóre otevřeli k radosti na přípravu poměrně slušně zaplněných ochozů domácí hráči, když vyražený pokus Němečka doklepl v přesilové hře do odkryté klece Jonáš Jobánek. Pro čerstvou útočnou posilu to byla již čtvrtá trefa v letošní přípravě, která se mu tak náramně vydařila.

Odpověď hostů přišla krátce po startu druhého dějství, a to konkrétně ve 23. minutě, kdy Veselého nabídku v brankovišti tečí usměrnil za bezmocného Sochůrka Řezáč. Napravil tak nedovolené bránění, které domácí v předchozí třetině potrestali.

Poslední dvacetiminutovka poté dlouho vypadala, že se překlene v prodloužení. To by však nesměl udeřit útok Davida Bradáčka. Sám čerstvě třiadvacetiletý útočník se protáhl podél mantinelu a přesnou žabičkou nabil do slotu Kryštofu Hralovi, jenž se z první nemýlil a připravil gólmana Sajdla o obsah otevřené flašky ležící na jeho brance.

Hosté se v power-play ještě pokusili o závěrečný tlak, srovnání z něj ale nevytěžili a Kralupští tak mohli oslavit třetí domácí vítězství v řadě.

Ve středu již čeká kralupské hokejisty ostrý start do nové druholigové sezóny, v němž se představí na ledě Benátek nad Jizerou. První domácí utkání pak Kralupy uvidí v sobotu 21. září od 18 hodin, kdy přivítáme pražskou Kobru.

Sezónní permanentky v prodeji na tomto odkaze