Preview Předevčírem

DRUHÁ LIGA STARTUJE! Áčko započne sezónu středečním zápasem v Benátkách

Sezóna začíná! Po pěti přípravných zápasech čeká naše áčko ve středu konečně ostrý start nové druholigové sezóny. Představí se na ledě Benátek nad Jizerou, kterým dluží těsnou porážku z přípravy.

Zatímco Kralupští v létě sehráli pět přípravných utkání, v nichž dokázali uspět třikrát na domácím ledě proti Řisutům (7:0), Mostu (7:5) a v generálce proti Hronovu (2:1), mužstvo od Jizery má za sebou sice porci téměř dvojnásobnou, zároveň však o jedno vítězství méně. Přípravu Benátečtí odstartovali dvojutkáním s hronovským Wikovem, s nímž nejprve na domácím ledě prohráli 4:3 po nájezdech, načež stejným poměrem padli již v základní hrací době i v odvetě u polských hranic. Uspět se pak Benátkám nepodařilo ani v navazujícím domácím souboji s Vrchlabím, jemuž podlehli poměrně jednoznačně 1:4. O to motivovanější však byly do dalšího střetnutí s naším mužstvem.

Předposlední srpnový souboj Kralup s Benátkami tak měl na přípravu poměrně slušný náboj a o tvrdé hity ani drobné šarvátky nebylo nouze. Hokejově pak byl souboj představením neproměněných šancí. Zápasu kralovali oba dva brankáři, jak mladá posila na kralupské straně Michal Kalista, tak zkušený Jaroslav Brázdil v dresu domácích. O výsledku souboje tak nakonec rozhodla jediná branka z 9. minuty, kdy domácí výhru vystřelil proměněným brejkem David Šafránek.


Na úspěch s Kralupy poté Benátečtí zvládli navázat ještě o dva dny později vítězstvím 7:3 proti Chebu, to však bylo zatím naposledy, kdy příchuť vítězství ochutnali. V zářijovém čtyřzápasovém programu totiž jejich schopnosti prověřila německá mužstva Lausitzer Füchse a IceFighters Leipzig, ale úspěchu byly Benátky blízko jen při porážce 2:3 po prodloužení proti prvnímu jmenovanému. Následovala totiž odvetná porážka 2:6 a prohry 2:5 a 2:4 s Lipskem.

Z devíti zápasů tak Benátky uspěly jen ve dvou případech a celé přípravné období zakončily se skóre 23:33. Kralupy oproti tomu odehrály o 4 zápasy méně, avšak přípravu završily třemi výhrami a pozitivním skóre 20:13. Asistent trenéra Šimon Antončík však vítězstvím nepřikládá zas až takovou váhu: "Na začátku přípravy se teprve tvořil kádr, takže výsledky byly trochu druhořadé a obecně nám po celou přípravu šlo především o předvedenou hru a trochu více poznat nově příchozí kluky. S přípravou jsme v tomto ohledu obecně spokojeni."

KOHO SLEDOVAT

Jaký bude mít start do nové druholigové sezóny, bude zajímavé sledovat u teprve jednadvacetileté čerstvé kralupské posily do útoku Jonáše Jobánka. Mladý forvard dosud druhou ligu ochutnal jen v rámci loňských střídavých startů v dresu pražských Letňan, které kombinoval s angažmá v mistrovské juniorce třineckých Ocelářů. Snad i náročný program kombinovaný se studiem v hlavním městě zapříčinil, že na svou první trefu ve třetí nejvyšší soutěži i po 22 odehraných zápasech stále čeká. Co však Jonáš nezvládl v loňské sezóně, si bohatě vynahradil v přípravném období. Mladý forvard v 5 přípravných zápasech nastřílel hned 4 góly a stal se nejlepším kralupským střelcem přípravy, čímž si vybojoval nejen místo v sestavě, ale do utkání v Benátkách i místo v zahajovací formaci vedle Vojtěcha Šilhavého s Tomášem Soukupem. Zvládne ve středu Jonáš Jobánek navázat na úspěšnou přípravu a připsat si svůj první druholigový úspěch?

Koho sledovat na benátecké straně, to nebude těžké vybírat. Chvíli poté, co se kralupský realizační tým rozloučil s Tadeášem Pejchalem, se šestadvacetiletý univerzální hráč začal objevovat v sestavě právě Benátek nad Jizerou, kde se ještě na konci srpna představil jako soupeř. Zatímco v Kralupech však zastával převážně pozici útočníka, v Benátkách s Tadeášem počítají naopak do obranných řad. Zvládnou Kralupy v Benátkách uspět, nebo Tadeáš Pejchal dokáže proti svým bývalým spoluhráčům uspět? Ať už tento souboj dopadne jakkoliv, o pikantnost hned v tomto utkání prvního kola rozhodně nebude nouze.

Proti motivovaným Benátkám naše áčko rozhodně nečeká jednoduchá mise, což si uvědomuje i Šimon Antončík, který upozorňuje především na ofenzivní sílu soupeře. "Benátky mají šikovnou tu první formaci, k tomu posílily a aktuálně tedy mají dvě špičkové útočné lajny. Musíme hrát kompaktní obranu v pěti lidech, připravit se na mezery v jejich obraně a využívat případné brejkové situace."

Zahajovací zápas nové sezóny začíná u Jizery v 18 hodin! Držte nám palce!

ONLAJNY: ODKAZ
STREAM: ODKAZ