Preview 8. 10. 2024

O pátou výhru v řadě zabojujeme ve středu na ledě zvedající se Kadaně

Ve středu čeká naše áčko druhý venkovní zápas v řadě, ve kterém se na ledě nováčka z Kadaně pokusí prodloužit vítěznou sérii na pět zápasů. Proti však bude stát houževnatý nováček, jenž bude před bouřlivou domácí kulisou usilovat o druhou výhru po sobě. Kdo v důležité středeční bitvě zvítězí?

Povinnost a snadné body? Ale kdeže. Nováček z Kadaně začíná pomalu leč čím dál tím bolestivěji kousat. Své by o tom mohli povyprávět nejen v Děčíně. Sportovní klub Kadaň sice do své premiérové druholigové sezóny vstoupil drtivou porážkou 2:9 na ledě ligového favorita z Tábora, kterou hned na dalším tripu následovala ještě štědřejší třináctigólová nadílka v Příbrami, v prvním domácím zápase ovšem Kadaň výrazně potrápila ústecký Slovan, proti němuž po brankách Príhody s Vrtkem držela až do 49. minuty jednogólový náskok a šanci bodovat ztratila po nezdařené třetí třetině až v 58. minutě utkání! V posledním sobotním kole na ledě dalšího severočeského celku Děčína pak Kadaňští ukázali, že uspokojivý výkon proti Ústí nebyl jen výkřikem do tmy, ale že se nováček ve druhé lize začíná pomalu zabydlovat. Po gólech Hrdličky, Klímy a Vrtka totiž drželi na Děčín ve druhém dějství dokonce už dvougólový náskok a přestože ani tentokrát vedení nedokázali udržet, v prodloužení už si přeci jen svou premiérovou druholigovou výhru podruhé utéct nenechali.

"Musíme se soustředit hlavně na sebe," nechal se před středečním zápasem slyšet hlavní kralupský trenér David Švagrovský. Soustředění se na svou hru a neusnutí na vavřínech se čtyřmi kralupskými výhrami v zádech bude jedním z hlavních faktorů, který bude v Kadani rozhodovat o kralupském úspěchu či neúspěchu. Jak již pocítila i výše zmiňovaná mužstva, Kadaňští v létě posíleni zkušenými druholigovými borci jsou schopni na domácím ledě každé polevení soupeře trestat a získat si vedení, které proti mistrovi z Chomutova Richardu Běhulovi v kadaňském brankovišti nebude jednoduché dohánět.

KOHO SLEDOVAT

Stejně jako celá druholigová Kadaň se začíná po návratu do Česka probouzet i slovenská posila do kadaňského útoku Lukáš Klíma. Čtyřiatřicetiletý zkušený forvard naposledy českými rybníčky brouzdal čtyři sezóny nazpět, kdy byl stabilním prvoligovým hráčem. Tu si zahrál jak za již zaniklý kadaňský klub Trhači, tak za Chomutov či Porubu. Následně působil v mezinárodní rakouské lize dnes zvané Ice Hockey League, francouzské League Magnus a naposledy druhé nejvyšší slovenské soutěži za Topoľčany a Dubnicu. Do české druhé národní ligy letos naskočil od třetího kola, kde se po třináctigólové facce v Příbrami chvíli rozkoukával. Ve třetím zápase v Děčině už v sobě ovšem našel pro Kadaň tolik potřebného střelce a severočeskému celku nejenže vstřelil důležitou druhou branku, ale svým gólem v prodloužení získal Kadani i celou první výhru v soutěži. Zvládne kralupská obrana rozohněného slovenského útočníka zchladit a vybojovat důležitou výhru?

Do kralupské sestavy se po absenci u vítězného výletu do Chebu vrací útočník Vojtěch Šilhavý. Zkušený forvard má v letošní sezóně zatím velice slušně odehrané 4 zápasy, v nichž se objevil v několika gólových příležitostech. Když jeho pokus ale se štěstím nezastavil brankář, zazvonil o brankovou konstrukci. Skórovat se tak devětadvacetiletému útočníkovi podařilo zatím jen v domácím utkání proti Kobře. Prolomí loňský druhý nejlepší kralupský střelec v Kadani střeleckou smůlu a pomůže svému týmu prodloužit vítěznou šňůru na 5 utkání?

ZAJÍMAVOST

Kralupský A-tým se v Kadani v ostrém ligovém zápase představil naposledy ve své poslední prvoligové sezóně 1998/1999, která byla zároveň premiérovou po postupu pro tehdejší hlavní a dnes již zaniklý kadaňský klub v pozdějších letech známý pod názvem SK Trhači Kadaň. S týmem současného SK Kadaň se však nikdy neutkal. Aktuálně jediný aktivní klub v královském městě působil od svého vzniku v 90. letech až do roku 2006 v neregistrovaných amatérských soutěžích, načež započal svou ligovou éru v krajském přeboru, který celkem šestkrát vyhrál a dvakrát vybojoval v kvalifikaci, potažmo baráži postup do druhé ligy. Nikdy však možnosti postupu nevyužil a licenci vždy poskytl jiným klubům. Až do loňské sezóny, kterou Kadaňští prošli bez ztráty kytičky. V základní části neztratili jediný bod a první prodloužení si zahráli až ve finále s Bílinou. Ani tam ovšem nepoznali hořkost porážky a zaslouženě si vybojovali přímý postup do druhé ligy, kterou se tentokrát rozhodli využít. Pro současný SK Kadaň se tak jedná o vůbec první druholigovou zkušenost v klubové historii a náš tým ve středu čeká vůbec první vzájemná konfrontace.

AKTUÁLNÍ TABULKA

Ač ve středu zajíždíme na led posledního týmu tabulky, čeká nás souboj s houževnatým nováčkem, který bude v domácím bouřlivém prostředí útočit na druhou výhru v řadě a mise nás zde nečeká vůbec snadná! Pokud neplánujete cestu přímo na místo, budeme potřebovat cítit vaší podporu alespoň na dálku, tak nám určitě držte palce! V 18:30 začínáme!

ONLAJNY: ODKAZ
STREAM:
ODKAZ