Preview 15. 10. 2024

Áčko míří do jižních Čech, kde se o další důležité body utká s osmým Pískem

Ze sedmi kol pět vítězství, to je start do sezóny, který rozhodně neurazí. Dvě kralupské porážky však přísluší venkovním zápasům, ke kterému Kralupáci vyrazí i tuto středu. V rámci 8. kola se utkají s domácím Pískem, který drží s 11 body osmou příčku západní tabulky.

Zatímco doma jsou Kralupáci zatím stoprocentní, venku si připsali dvě těsné výhry 1:0 v Chebu a 4:3 po prodloužení v Mostě. Jinak prohráli 2:3 po prodloužení v Kadani a 0:6 v úvodním kole v Benátkách. Získali tak "jen" 6 z 12 možných venkovních bodů. Podobnou bilanci, jakou mají Kralupy venku, má však náš středeční soupeř z Písku doma. Králům se totiž zatím daří bodovat především ve venkovním prostředí, odkud přivezli již 8 bodů za výhry v Benátkách, Mostě a Chebu. Před vlastními fanoušky ovšem ochutnali výhru zatím jen ve druhém kole proti Vrchlabí, které poslali zpátky do hor s prázdnou po skromné výhře 3:2, následně si však z píseckého ledu odvezla body jak pražská Kobra (2:4), tak i ústecký Slovan (3:4). Ve středu tak bude chtít Písek jistě navázat na venkovní úspěchy a pod přísným vedením trenéra Matušíka, který v přiloženém videu hodnotil poslední domácí prohru s Ústím, nepříznivou domácí sérii zlomit. Kralupy tedy čeká další náročná mise, ze které se pokusí vybojovat maximální počet bodů důležitých pro udržení kontaktu s čelem západní tabulky.


KOHO SLEDOVAT

Jedním z těch, kdo tahal v domácích utkáních Králů písecké akcie nahoru, byl sedmadvacetiletý útočník Ondřej Šulek. Nepříliš urostlý, ale o to šikovnější forvard přišel do Písku po sedmi letech v dresu konkurenčního Tábora, s nímž se rozloučil coby nejproduktivnější hráč kohoutů v základní části (41 bodů za 17 gólů a 24 asistencí v 38 zápasech) a za jehož barvy si na jaře zahrál i sedmizápasové semifinále s Havířovem. Pozici útočného lídra zatím splňuje i v Písku, kde je se čtyřmi vstřelenými brankami nejlepším střelcem Králů. S jednou asistencí k tomu má tak po 7 odehraných zápasech na kontě 5 bodů, z nichž většinu (2+1) získal právě na domácím kluzišti. Zvládne kralupská obrana produktivní letní píseckou posilu udržet dál od větších příležitostí a přivézt z Písku šestou výhru sezóny?

Mezi kralupské střelce se v posledním odehraném kole proti Hronovu vrátil třiadvacetiletý útočník David Bradáček. Jeden z hlavních strůjců loňského postupu využil v sobotu proti Hronovu nabídku Dominika Arnošta a vyhozením lahve ze sítě brankáře Sajdla vsítil důležitou čtvrtou branku, která definitivně určila osud celého zápasu. Mladému forvardovi, který započal již pátou sezónu s vydrou na prsou, se ale od postupu daří střelecky projevovat jen v domácích zápasech. Naváže Bredly na povedený sobotní zápas a dokáže se prosadit i ve středu v Písku a zaznamenat tak svůj první druholigový gól z venkovního prostředí?


ZAJÍMAVOST

Vzájemné zápolení Kralup s Pískem má již poměrně bohatou historii. Oba celky spolu v 90. letech působily i v 1. lize a historicky spolu sehrály již 18 zápasů. 8 z nich vyšlo vítězně pro Písek, 6 pro Kralupy a 4 skončily remízou. Jen dvakrát z devíti klání konaných v jižních Čechách přitom dokázali vyhrát Kralupští. Naposledy se tak stalo ve 3. kole loňského druholigového ročníku, kdy na ledě Králů zvítězili 3:2 a zaznamenali tak první tříbodovou výhru sezóny. Vylepší si naše áčko ve středu nepříznivou statistiku a zvládne Písek porazit potřetí na jeho ledě, a celkově posedmé v celé společné historii?

AKTUÁLNÍ TABULKA


Písek bude chtít ve středu po dvou prohrách před vlastními fanoušky přerušit nepříznivou domácí sérii a středeční duel tak pro ně bude před dvěma venkovními zápasy důležitou bitvou. Na Kralupáky tedy bude v jižních Čechách čekat motivovaný soupeř odhodlaný za každou cenu vyhrát a ani tyto venkovní body nebude vůbec snadné přivézt. Těžká bitva začíná přesně v 18 hodin. Držte nám palce!

ONLAJNY: ODKAZ
STREAM:
ODKAZ