Preview 18. 10. 2024

Sobotní derby v Kralupech! Do Lobečku míří hladové Řisuty

První letošní derby je tu! V rámci 9. kola do Kralup v sobotu večer dorazí řisutští buldoci s jasným cílem vybojovat druhou venkovní výhru v řadě. Uhájíme proti nepříjemnému soupeři domácí neporazitelnost?

Nepovedený zápas v Písku je minulostí, teď musí naše áčko přepnout do módu obrany dosud nedobytého kralupského zimního stadionu, na který v sobotu večer zaútočí hladoví buldoci z nedalekých Řisut. A že hlad bude mít náš sobotní soupeř pořádný. Řisuty jsou totiž posledním týmem v celé lize, který za veškerá vítězství posbíral dohromady méně než 3 body a před poslední Kadaní se drží zuby nehty mimo dvoubodové výhry v Ústí jen díky produktivnějšímu útoku a dvěma prohrám po prodloužení s Děčínem a Benátkami.

Zápas ale nečekejte zdaleka tak jednoznačný, jak by se při prvním pohledu na tabulku mohlo zdát. Dosud jediné dvoubodové vítězství buldoci zapsali sice až v 7. kole, několikrát ale měli velice dobře nakročeno i tříbodovému úspěchu. Dvakrát byli ve vedení na ledě ligového favorita z Příbrami, náskok 2:0 drželi dlouho proti Mosteckým Lvům, ve Vrchlabí vedli ještě na konci druhé třetiny dokonce 5:1! Ani v jednom z těchto zápasů ale nakonec buldoci nebodovali. Pokud by Řisuty nadějný náskok proti všem třem soupeřům udržely, ztrácely by aktuálně na Kralupy dva body a okupovaly by playoffové příčky. I u zatím jediného úspěchu na ledě favorizovaného Ústí buldoci prohospodařili vedení 3:1, nicméně tento zápas nakonec do vítězného konce dotlačit dokázali a na tento úspěch ze zatím posledního venkovní představení budou chtít v Kralupech navázat.

KOHO SLEDOVAT

Strategie našich sobotních hostů bude dle dosavadní historie v letošní sezóně pravděpodobně jasná. Dozadu se příliš neohlížet a vstřelit zkrátka více branek než soupeř. Mužstvo s nejhorší obranou v celé lize (47 inkasovaných gólů, průměr téměř 6 branek na zápas) má hned dva zástupce v top trojce bodování celé západní skupiny. Jedenáctigólového druhého nejlepšího střelce celé ligy Vítězslava Bílka a druhého muže celého západního bodování Zdeňka Petráše, jenž na Bílkovy góly zpravidla nahrává. Zaměřit pozornost ale bude důležité i na jiné články mužstva, jako je například dvaadvacetiletý útočník Filip Štrombach. Mladý forvard totiž Kralupy zná již z dob působení v krajské lize, kde v rámci střídavých startů s juniorkou pražské Slavie občas naskočil v dresu našeho někdejšího okresního rivala z Mělníka. Prosadit se proti našemu mužstvu ale poprvé dokázal až při svém prvním druholigovém návratu do našeho okresu v dresu Hronova, v jehož barvách v Kralupech loni vstřelil dokonce svůj jediný druholigový gól sezóny. Štrombach se pak na část sezóny vrátil na Mělník, kde v 15 zápasech zaznamenal 11 bodů (6+5), přičemž druholigovou štaci zakončil v dresu Benátek, s nimiž ochutnal vítězství v Kralupech v prvním kole nadstavby. Marně však dával vzpomenout na povedenou premiérovou sezónu 2022/23 ve 2. lize, kdy pomohl Hronovu 33 body (16+17) ve 43 odehraných zápasech. Až letos se, zdá se, pomalu vrací do někdejší formy. Z dosud 8 odehraných zápasů za Řisuty Štrombach bodoval v pěti z nich a drží si tak zatím uspokojivý bodový průměr na utkání ze své debutové sezóny. Zvládne kralupská obrana tentokrát udržet mladého útočníka na uzdě a současně eliminováním nejúdernější lajny kolem Bílka s Petrášem poslat buldoky zpátky domů o hladu?

Na čelo kralupských obránců se po posledních dvou kolech vyšvihl nadějný ofenzivní bek Dominik Němeček. Letní posila z pražských Letňan je jedním z beků, na které trenérská dvojice David Švagrovský se Šimonem Antončíkem hodně spoléhá a dvaadvacetiletý obránce důvěru splácí do posledního puntíku. Proti Hronovu a Písku Němeček zaznamenal dohromady 4 asistence a má výrazný podíl i na třech využitých přesilových hrách. Kromě toho se nebojí přitvrdit a na kontě má i jeden z pěti kralupských vítězných gólů, když rozhodl domácí zápas proti ústeckému Slovanu. V týmovém bodování mu se 6 body (1+5) aktuálně patří 3. příčka a v celé západní skupině drží dělené 5. místo mezi nejlepšími nahrávači. Bude lídr kralupských obránců opět důležitým článek i v sobotní misi za udržením domácí neporazitelnosti?

AKTUÁLNÍ TABULKA


Kralupy v sobotu uvidí další těžkou bitvu s mužstvem, které má sice nejhorší obranu v celé lize, ale také pátý nejproduktivnější útok celého západu v čele hned se dvěma členy ze tří nejproduktivnějších západních útočníků. Očekává se velký ofenzivní souboj, který bude na prášek pod jazyk pro trenéry, ale o to jistě záživnější pro fanoušky. Nenechte si lokální derby ujít a přijďte nás v 18 hodin v boji o udržení domácí neporazitelnosti proti hladovým buldokům z Řisut podpořit!

Společně za Kralupy!