Zápasy 14. 1. 2024

Hattrick Venci Zídka zajistil bod proti Chebu, Kralupy vstoupí do nadstavby se čtyřbodovou ztrátou na postup

V rámci posledního 30. kola první fáze základní části svedli spolu v Lobečku souboj kralupští hokejisté se západočeským soupeřem z Chebu. V třaskavé ofenzivní bitvě bylo k vidění celkem jedenáct branek. Tou poslední rozhodl v prodloužení o bodu navíc pro hosty Vašíček.

II.Liga ČR - 30. kolo so 13. 1. 2024 18:00

HK KRALUPY

vs

HC STADION CHEB

5:6p (2:2, 2:2, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 05:26 Zídek (Kučera; 5/5), 11:22 Zídek (Kellerstein, Hrala; 5/5), 25:49 Husarik (Straka, Pejchal; 5/5), 39:14 Soukup (Zídek; 5/5), 58:10 Zídek (Pejchal, Husarik; 5/5) – 00:47 Švec (V. Skuhravý, Rozhon; 5/5), 03:30 Šik (Krutina, Kořán; 4/5), 23:51 Vašíček (4/4), 28:46 Prošek (Kvasnička, Šik; 5/5), 48:54 Rozhon (5/5), 62:31 Vašíček (Tóth, Šik; 3/3). Rozhodčí: Trnka – Sýkora, Hošťálek. Diváci: 354. Vyloučení: 7:6. Bez využití. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 5:6. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 5:5, 5:6.

Sochůrek (29. Novotný) – Kehar, Straka, Chládek, Zajíc, Kučera, Kapoun – Uhlík, Pejchal, Broš, Husarik, Zídek, Kellerstein, Hrala, Binko, Hampl, Bradáček, Soukup, Šilhavý.

Kolář – Karpov, Vogel, Innanmaa, Kořán, Šik, Jonák, Stejskal – Vašíček, Švec, Prošek, Kvasnička, Krutina, Rozhon, Vlach, V. Skuhravý, M. Skuhravý, Tóth, Čejka, Davídek.

Obě mužstva už před úvodním vhazováním věděla, že spolu budou soupeřit v následující nadstavbové skupině o dvě postupová místa do vyřazovacích bojů. Pouze jednobodový rozdíl v tabulce tak tomuto malému nadstavbovému předkolu dodal zasloužilý náboj a v Kralupech byla o sobotním večeru k vidění atraktivní bitva s parametry play-off.

Té navíc nechyběla ani ofenzivní podívaná. Brankový účet totiž otevřel už po 47 sekundách hry chebský Marek Švec, který si to zamířil k Sochůrkově bráně hned po Skuhravým vyhraném vhazování a forhendovým blafákem nedal kralupskému brankáři šanci. Když se o necelé tři minuty později kotouče chopil Vojtěch Šik a navýšil chebské vedení na dva góly, rozhodl se vzít spravedlnost do svých rukou nejproduktivnější Kralupák Venca Zídek. Hned ve svém dalším střídání nepromarnil nabídku před odrytou klec od obránce Jakuba Kučery, načež ve 12. minutě po kombinaci s Kryštofem Hralou a Adamem Kellersteinem přesným projektilem od pravého mantinelu pod víko Kolářovy brány vyrovnal na 2:2.

Chebští ovšem do Kralup nevážili dlouhou cestu, aby tady prohráli. Aktivně napadali kralupskou rozehrávku a po domácí chybě znovu udeřili ve 24. minutě, kdy se příklepem prosadil Jaroslav Vašíček. Ani odpověď na třetí branku hostů však na sebe dlouho čekat nenechala a o necelé dvě minuty později bylo znovu srovnáno, když Strakovo nahození úspěšně tečoval Pavel Husarik.

Gólové představení ani následně neutichalo a ve 29. minutě byli hosté opět ve vedení, když dalšího zaváhání v rozehrávce využil bouřlivák Radek Prošek. Ani druhá třetina přesto svého vítěze nepoznala. V posledních minutě totiž puk ve středním pásmu vybojoval Tomáš Soukup, který se nenechal rozhodit zblokovanou přihrávkou na Vojtěcha Šilhavého v situaci dva na jednoho a akci úspěšně zakončil sám. Připsal si tak čtvrtý bod za poslední čtyři zápasy a od Nového roku se těší velké formě, což je pozitivně vidět i na jeho hře v každém střídání.

Třetí dějství pak nabídlo už jen dvě branky. Do vedení šli nejprve ve 49. minutě po proměněném brejku mladého Petra Rozhona opět hosté, načež v 59. minutě završeným hattrickem poslal zápas do prodloužení Venca Zídek. V nastaveném čase pak ke změně trendu nedošlo. Domácí obrat ani na čtvrtý pokus nedotáhli a po perfektně trefeném pravém rohu domácí brány Chebští vybojovali na cestu zpátky na západ bod do tabulky navíc.

Výsledek zápasu s Chebem tak určil, že Kralupští do dvanáctikolové nadstavby vstoupí ze 12. místa s dvoubodovou ztrátou na jedenáctý Cheb a čtyřbodovým mankem na postupovou desátou příčku, kterou aktuálně drží Benátky nad Jizerou. Coby lídr spodní skupiny do nadstavby vstoupí třiatřicetibodová pražská Kobra.

Nadstavbu Kralupští odstartují na domácím ledě už tuto středu, kdy přivítají od 18:30 Benátky nad Jizerou. Podrobnosti už pro vás připravujeme.

Ohlasy

Martin Příhoda, hlavní trenér HK Kralupy - „Oproti středečnímu utkání s Letňany to byl dnes úplně jiný obrázek. Tím, jak jsme chtěli hrozně moc vyhrát, tvořit hru a tlačit, tak jsme to vzadu otevírali a byli jsme za to samozřejmě potrestáni. Soupeř perfektně proměňoval šance, my jsme se čtyřikrát vrátili zpátky do utkání a pak v prodloužení uděláme dvě chyby, kdy jdeme špatně do souboje a dostaneme gól na 6:5. Je to velká škoda, protože kluci bojovali, ale tím, že jsme nedodržovali přesně to, co jsme měli, tak jsme soupeři dali šanci a on využil jakoukoliv naší chybu. Je to pro nás ponaučení, tohle už se nesmí stávat.“