Zápasy 10. 1. 2024

Tři góly během tří minut otočily zápas s Letňany! Letce vyprovodil vítězným gólem Tomáš Soukup

29. kolo zavedlo do Kralup čtvrtý tým západní skupiny z nedalekých Letňan, které si přijely pro druhé vítězství v řadě. Plány však Letcům zhatila třetí třetina, ve které Kralupští během tří minut stáhli dvougólové manko a vítězným gólem Tomáše Soukupa otočili zápas.

II.Liga ČR - 29. kolo st 10. 1. 2024 18:30

HK KRALUPY

vs

HC LETCI LETŇANY

4:3 (1:0, 0:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 14:47 Uhlík (Zajíc, Chládek; 5/4), 43:24 Šilhavý (Zídek; 5/5), 44:51 Kehar (Zídek, Hrala; 5/4), 46:04 Soukup (Zajíc; 5/5) – 22:05 Pšenička (Poul; 5/5), 27:17 Niko (Poppel, Korčák; 5/5), 41:20 Turek (Arnošt, Guryevsky; 5/5). Rozhodčí: Valda – Hájková, Stacho. Diváci: 225. Vyloučení: 8:3. Využití: 2:0. Střely na branku: 4:3. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.

Sochůrek – Kehar, Straka, Chládek, Zajíc, Kučera, Kapoun – Bradáček, Stupka, Broš, Husarik, Zídek, Kellerstein, Hrala, Binko, Hampl, Uhlík, Soukup, Šilhavý, Pejchal.

Nečas – Chalupa, Niko, Guryevsky, Drtina, Němeček, Fiala, Hamšík – Turek, Mácha, Vacín, Sklenář, Poul, Ducháč, Mrňa, Poppel, Theimer, Arnošt, Labuzík, Pšenička, Korčák.

První třetina utkání patřila hostům. Letci na naše borce doslova vlétli a určovali tempo utkání, k čemuž jim pomohly i tři krátce po sobě jdoucí přesilové hry mezi 6. a 15. minutou. Ani jednu z nich však nedokázali využít a byli to tak paradoxně Kralupští, kdo otevřel brankový účet zápasu. Postaral se o to symbolicky útočník Jiří Uhlík, který se do Kralup v průběhu prosince přesunul právě z Letňan. Vedení si následně domácí tým především zásluhou brankáře Lukáše Sochůrka přenesl i do druhé třetiny.

Ve druhé části ale hosté velice rychle již po dvou minutách hry srovnali, když Sochůrkovi propadl k levé tyči bekhendový pokus Tomáše Pšeničky, na nějž kralupská jednička přes provoz před brankovištěm příliš neviděla. Ve 28. minutě pak dokonce otočil zápas na Letňanskou stranu Ján Niko, který si s domácím brankářem pohrál a bekhendovým blafákem poslal svůj tým poprvé do vedení.

Ne nadarmo se ovšem říká, že kdo nevyužije přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát. Obzvláště pak v takových případech, jako byl ten středeční, kdy na to Letci měli bez devíti sekund skoro celé čtyři minuty. Ve 33. minutě totiž nejprve za vysokou hůl inkasoval 2+2 trestné minuty Jakub Kučera, načež ho na trestné o několik sekund později doplnil se stejným trestem Jiří Uhlík. Domácí bojovníci však téměř čtyřminutové dvojnásobné oslabení statečně ubránili a přestože pak z kraje třetí třetiny bekhendovým blafákem proměnil přečíslení dva na jednoho po perfektní Arnoštově žabičce Štěpán Turek a pro Letňany tak přeci jen solidní dvougólový náskok získal, o pouhé dvě minuty později se hned po vhazování ve spolupráci s Václavem Zídkem prosadil Vojtěch Šilhavý a započal tak nevídaný obrat.

O jedenáct sekund později se totiž držením provinil Ján Niko a Kralupští tak mohli Letcům znovu předvést, jak se hraje v početní převaze. Po kombinaci s Vencou Zídkem a Kryštofem Hralou se puk dostal k do slotu najíždějícímu Martinu Keharovi a ten svým prvním druholigovým gólem vyrovnal stav zápasu. A sotva se hosté smířili s tím, že neudrželi dvougólový náskok, měli v brance o 73 sekund později čtvrtý kotouč. Postaral se o to svou druhou vítěznou brankou Tomáš Soukup, který hraje poslední zápasy s velkou chutí a ve velké formě. Druhý a čtvrtý kralupský gól od sebe přitom dělily pouhé 2 minuty a 40 sekund.

Letci si poté do třetí sirény vytvořili několik příležitostí k tomu poslat zápas přeci jen do prodloužení, ale Lukáš Sochůrek svou bránu zavřel a Pražanům bodovat nedovolil. Kralupy si tak ve středu připsaly důležité tři body pro boje v rámci blížící se nadstavby, Letňanští si naopak mírně zkomplikovali souboj o čtvrté místo zaručující výhodu domácího prostředí v březnovém osmifinále.