Zápasy 6. 1. 2024

Utkání na Kobře áčko nezvládlo a o play-off tak bude bojovat v dolní skupině nadstavby

28. kolo svedlo proti sobě na Braníku dvě mužstva bojující o naději na postup do elitní osmičky na úkor osmých Benátek nad Jizerou. Těžký zápas náš A-tým nakonec přes dobrý začátek do vítězného konce dotáhnout nedokázal a šance na postup tak po domácím vítězství 5:2 zůstala na Kobře.

II.Liga ČR - 28. kolo so 6. 1. 2024 18:00

HC KOBRA PRAHA

vs

HK KRALUPY

5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10:57 Stejskal (Bříška, Šťastný; 5/4), 14:44 Šťastný (Nagy; 4/5), 23:00 Stejskal (Bříška, Nagy; 5/5), 58:13 Vlček (Houška; 5/5), 58:48 Nagy (Šteiner; 4/5) – 00:32 Chládek (Kellerstein, Zajíc; 5/5), 36:42 Uhlík (Hrala; 5/5). Rozhodčí: Kosnar – Žídek, Uhlík. Diváci: 286. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 5:2. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Málek – Šteiner, Pelant, Horáček, Duda, Dráb, Stejskal – Nagy, Houška, Bříška, Šťastný, Vlček, Švec, Míšek, Kvasnička, Petrák.

Novotný – Kehar, Straka, Chládek, Zajíc, Kučera, Kapoun – Štípek, Pejchal, Broš, Zídek, Kellerstein, Hrala, Binko, Hampl, Uhlík, Bradáček, Marek, Soukup, Šilhavý.

Do utkání přitom Kralupští už o mnoho lépe vstoupit nemohli. Hned po několika sekundách hry Kobru zamkli v pásmu, načež obránce David Chládek zachytil domácí pokus o vyhození a odrazem o obránce Pražanů Šteinera dopravil puk poprvé za záda mladého brankáře Romana Málka.

Kralupy si následně tvořily další šance, ale nadějný brankář Málek spolehlivými zákroky držel svůj tým ve hře. V 11. minutě se pak podrážením provinil Ondřej Hampl a Kobra započala obrat. Domácí speciální formace se usadila v pásmu a sehrála kombinaci, kterou zakončil přesným projektilem od modré do šibenice urostlý obránce Jiří Stejskal.

O necelé čtyři minuty později pak naopak ve vlastním oslabení využil kralupského zaváhání na modré čáře nejproduktivnější hráč Pražanů Tomáš Šťastný a v úniku bekhendovým blafákem definitivně překlopil vedení na stranu Kobry.

Když následně přesně po třech minutách druhého dějství vstřelil domácí Stejskal po kombinaci s Bříškou a Nagym svůj druhý gól utkání, začala Kobra věřit, že jim ten večer nepříznivá série sedmi porážek v řadě konečně skončí. V 37. minutě ovšem pochybností do hlav domácích borců nalil zpátky střelec vítězné branky prvního letošního střetnutí s Kobrou Jiří Uhlík, který proměnil jako na stříbrném podnose předloženou šanci před prázdnou bránu od Kryštofa Hraly a o drama ve třetí třetině bylo postaráno.

Ve třetí části už však brankář Málek svou svatyni zamkl a větší drama nedopustil. Domácí útočníci Vlček a Nagy se naopak postarali ještě o dvě pojistky do prázdné brány při nezdařeném kralupském pokusu o srovnání se šesti hráči v poli a vítězné skóre zpečetili na stavu 5:2.