Zápasy 4. 1. 2024

3 body od Jizery! Áčko stahuje osmé Benátky na rozdíl 6 bodů a vrací se do hry o elitní skupinu nadstavby!

Důležité první letošní utkání naše áčko zvládlo na výbornou a bitvu "o šest bodů" v Benátkách ovládlo třígólovým rozdílem! Kralupáci tak soupeři od Jizery nedovolili pojistku na osmém postupovém místě do první skupiny nadstavby a stažením ztráty na 6 bodů se sami vrátili do hry o postup!

II.Liga ČR - 27. kolo čt 4. 1. 2024 18:30

HC BENÁTKY NAD JIZEROU

vs

HK KRALUPY

3:6 (0:2, 2:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 23:35 Šafránek (Jankovský, Kliment; 5/5), 32:05 Martínek (Jankovský; 5/4), 42:55 Jankovský (Šafránek, Klodner; 5/4) – 14:32 Zídek (Šilhavý; 5/5), 18:01 Husarik (Kellerstein, Chládek; 5/5), 22:42 Zajíc (Kellerstein, Pejchal; 5/4), 23:51 Soukup (Šilhavý, Kehar; 5/5), 33:27 Zídek (Soukup, Zajíc; 5/5), 59:27 Pejchal (Kellerstein; 5/5). Rozhodčí: Barek – Rubáš, Brtník. Diváci: 190. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Střely na branku: 3:6. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:6.

Brázdil (40. Hofman) – Lytvynov, Klodner, Kliment, Mašek, Němeček, Antoš – Hozák, Štrombach, L. Kučera, Šafránek, Jankovský, Martínek, Dvořák, Vágner, Havlas, Hruška, Zumr.

Sochůrek – Kehar, Straka, Chládek, J. Kučera, Zajíc – Uhlík, Pejchal, Broš, Husarik, Zídek, Kellerstein, Hrala, Binko, Hampl, Bradáček, Marek, Soukup, Šilhavý.

Obě mužstva do utkání vstoupila s vědomím jeho důležitosti a i v prvním povánočním střetnutí tak hra měla své tempo, které zpočátku určovaly především domácí Benátky. Od poloviny první třetiny však otěže zápasu postupně začali přebírat Kralupští, což v 15. minutě přetavil i v první branku utkání nejproduktivnější Kralupák Venca Zídek.

Když na počátku 19. minuty kralupský náskok po kombinaci s Adamem Kellersteinem ze slotu navýšil Pavel Husarik a ve 23. minutě na něj v přesilové hře navázal Josef Zajíc, benátecký plán o pojištění osmého místa zajišťujícího postup do elitní skupiny nadstavby se začal pomalu rozpadat.

Domácí sice na třetí branku soupeře dokázali kontrovat hned o 53 sekund později Davidem Šafránkem, ovšem ještě ve stejné minutě udeřil Tomáš Soukup, který společně s Jakubem Kučerou nejprve vybojoval v obranném pásmu kotouč, načež nejproduktivnější hráč loňského play-off po přihrávce od Vojtěcha Šilhavého i akci zakončil. Všechny tyto tři góly padly během pouhých 75 sekund.

Další pokus o zdramatizování utkání pak přinesla minuta 33., v níž se o druhou domácí branku postaral muž členům dřívějšího krajského kralupského kádru dobře známý z dresu Poděbrad a předsezónním posilám pak z loňského angažmá v pražské Kobře, Viktor Martínek. Ani v tomto případě však Kralupští nedopustili scénář z prvního vzájemného střetnutí v Lobečku a hned v následné minutovce vrátil hostům třígólové vedení svým druhým zásahem utkání a celkově devatenáctým v sezóně Venca Zídek, který už touto trefou mohl završit hattrick, kdyby však v prvním dějství neorazítkoval horní tyčku.

Naději na počátku třetí části Benáteckým přeci jen ještě vykřesal Václav Jankovský, v závěrečné hře bez brankáře už na něj však nikdo ze spoluhráčů navázat nedokázal. Naopak si v poslední minutě zápasu Tadeáš Pejchal společně s Adamem Kellersteinem pohrál s domácími obránci a do odkryté sítě zpečetil vítězství šestým kralupským gólem.

Ohlasy

Martin Příhoda, hlavní trenér HK Kralupy: "Od začátku kluci nastoupili s tím, že tady vyhrajeme, ať se děje cokoliv. Bylo tam obrovské zaujetí pro hru, dobrý pohyb a chtění. Přijelo sem mužstvo, které chce vyhrát a my je se Šimonem Antončíkem musíme jen pochválit, protože ať to byla první nebo čtvrtá pětka, tak to kluci odbojovali od první do poslední minuty. Za mě úžasný výkon podpořený gólmanem a velká paráda."