Zápasy 17. 12. 2023

Z Chomutova v oslabené sestavě bez bodu, Piráti rozhodli dvěma góly ve druhé třetině

Nedělní utkání 24. kola překvapení nepřineslo, favorizovaný Chomutov po vyrovnané první třetině rozhodl dvěma góly ve druhé části a v poslední minutě utkání pak určil třemi góly definitivní podobu přísného výsledku. O jedinou kralupskou trefu se postaral Adam Kellerstein.

II.Liga ČR - 24. kolo ne 17. 12. 2023 16:00

PIRÁTI CHOMUTOV

vs

HK KRALUPY

6:1 (1:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 00:33 Hübl (T. Svoboda, Zajíček; 5/5), 23:53 Zajíček (Hübl; 5/5), 29:37 Zajíček (Hübl, Seemann; 5/5), 58:59 Eret (J. Svoboda, Seemann; 5/5), 59:37 Ulrych (Váchal, Mála; 5/5), 59:48 Veselý (Putz, Stehlík; 5/5) – 02:07 Kellerstein (Pejchal; 5/5). Rozhodčí: Němec – Kurtin, Beneš. Diváci: 1610. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Střely na branku: 6:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Běhula – Záruba, Seemann, Ulrych, Malcovský, Eliáš, Havel, Váchal – Tůma, Zajíček, Putz, Chrpa, Veselý, T. Svoboda, Hübl, J. Svoboda, Stehlík, Koblížek, Eret, Mála.

Sochůrek – Kehar, Straka, Chládek, Kapoun, Zajíc – Štípek, Pejchal, Husarik, Zídek, Kellerstein, Hrala, Binko, Uhlík, Soukup, Šilhavý.

Chomutovští o své ofenzivní síle dali vědět hned v úvodní minutě utkání. Lukáš Sochůrek se v hostující brance sotva stihl protáhnout a už ze své branky lovil první kotouč, když se již po 33 sekundách hry prosadila legenda extraligového Litvínova Viktor Hübl.

Dojem, že půjde o snadnou misi, však domácím vzápětí velice rychle zmrazil Adam Kellerstein, který zachytil chybu v chomutovské rozehrávce a po výměně kotouč s Tadeášem Pejchalem srovnal o minutu a půl později na 1:1.

První třetina pokračovala ofenzivním hokejem na obou stranách kluziště, ovšem jak Sochůrek, tak Richard Běhula byli jako strážce svatyně svého týmu stoprocentní.

Skóre se tak znovu měnilo až ve druhém dějství, které bylo představením jednoho muže. Tím byl stále ještě zajíček chomutovského týmu Jakub Zajíček, který se ve spolupráci s Viktorem Hüblem postaral o navýšení domácího náskoku na dvě branky.

Ve třetí třetině si pak Kralupští vypracovali několik gólových příležitostí, ale náskok Pirátů už stáhnout nedokázali. Naopak divoká poslední minuta utkání, v níž nejprve domácí stvrdili své vítězství gólem Petra Ereta do prázdné branky, načež přidali z holí Petra Ulrycha a Jakuba Veselého další dvě trefy, určila finální podobu výsledku na snad až příliš krutých 6:1.

Ohlasy

Martin Příhoda, hlavní trenér HK Kralupy - "Do padesáté deváté minuty to bylo 3:1 a domácí se báli o výsledek, takže za mě předvedli kluci super výkon. Jen škoda, že za stavu 2:1 jsme tam měli tři čtyři tutovky, kdybychom dali na 2:2, mohlo to utkání dopadnout úplně jinak. Od kluků ale super odbojované utkání a ve středu teď doma musíme zlomit Ústí."