Zápasy 10. 12. 2023

Odveta s Táborem ve slavnostní atmosféře body tentokrát nepřinesla

Sobotní odpoledne patřilo na kralupském zimním stadionu Hokejovému dni, který večer završil odvetný zápas s v té době druhým týmem západní skupiny Táborem. Utkání nabídlo dramatickou podívanou, v níž naše áčko do posledních sekund bojovalo o bodový zisk. Zápasu v rámci připomínání si sta let kralupského hokeje předcházelo slavnostní ocenění kralupských legend Otakara Pátka a Dušana Sikely.

II.Liga ČR - 22. kolo so 9. 12. 2023 18:00

HK KRALUPY

vs

HC TÁBOR

2:3 (0:1, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 41:21 Zídek (Kellerstein, Šilhavý; 5/5), 52:44 Hrala (Kellerstein, Pejchal; 5/5) – 00:20 Milfait (Zeman, Krliš; 5/5), 25:57 Čížek (Matušík, Seidl; 5/5), 30:21 Zíb (Hubata, Prášek; 5/5). Rozhodčí: Hacaperka – Gabriel, Stacho. Diváci: 348. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Střely na branku: 2:3. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Sochůrek – Straka, Chládek, Zajíc, David, Kučera, Kapoun – Soukup, Stupka, Husarik, Zídek, Kellerstein, Hrala, Binko, Bradáček, Štípek, Marek, Šilhavý, Pejchal.

Gába – Hajič, Suchánek, Černý, Hubata, Plášil, Čížek – Zeman, Šulek, Cikhart, Seidl, Prášek, Zadražil, Huna, Krliš, Milfait, Matušík, Dančišin, Zíb.

Do samotného utkání vstoupili lépe hokejisté Tábora, kteří potvrdili roli favorita vstřelením jednou z nejrychlejších branek letošní sezóny, ne-li vůbec nejrychlejší. Pouhých dvacet sekund po vhození puku na led totiž Adam Zeman našel před brankou poslepu Jana Milfaita, který nečekanou přihrávku proměnil v rychlou úvodní branku.

Zbytek první třetiny se pak nesl v duchu urputného boje o každý centimetr ledu, při němž gólové šance úspěšně likvidovali oba brankáři. Skóre se znovu měnilo až ve 26. minutě, kdy se trefili opět hosté. První střelu Adama Čížka nejprve obětavě zblokoval Kryštof Hrala, na přesnou dorážku už byl ale stejně jako Lukáš Sochůrek v domácí brance krátký. Hosté vedli 2:0 a brusle, ve kterých se kralupští hokejisté vydali získat body proti favoritovi, byly zase o něco těžší.

A znovu ztěžkly v minutě 31., když úspěšně tečoval Petr Zíb střelu Tomáše Hubaty a navýšil tak vedení na luxusních 3:0. I s tímto pokusem mohl Lukáš Sochůrek stěží něco udělat.

Naději však domácím hokejistům i publiku v hledišti dal začátek třetí dvacetiminutovky, do které domácí tým vstoupil podobně dobře, jako hosté do té úvodní. Rozepsala se zrovna 42. minuta, když Kralupští zamkli kohouty v jejich pásmu a pohlednou kombinací po ose Kellerstein - Šilhavý - Zídek vstřelili první kralupskou branku.

Na drama pak naši borci zadělali v minutě 53., kdy Kryštof Hrala přesně dorazil Kellersteinovu narážečku o zadní mantinel a Tábor se právem začal strachovat o výsledek. Na kontaktní branku už však domácí navázat nedokázali. Samotný její střelec se v 58. minutě provinil nebezpečnou vysokou holí a namísto závěrečného tlaku šlo domácí mužstvo do čtyř.

Tábor tak už těsné vedení udržel a body Kralupanům tentokrát žádné nepřenechal. Domácí tým ovšem zanechal dobrý dojem, který bude potřebovat přetavit ve vítězství v úterní dohrávce s pražskou Kobrou.

Ohlasy

Martin Příhoda - hlavní trenér HK Kralupy: "I přes porážku dneska klukům patří dík, odvedený výkon byl dnes vynikající. Chyběl kousek možná kvůli nezkušenosti, ale nasazení bylo velké a bod jsme si za něj zasloužili. Jestli si udržíme dnešní zápal i do zápasu s Kobrou, tak se o výsledek nebojím."