Zápasy 8. 12. 2023

Áčko z Hronova body i přes rychlé vedení nepřivezlo, čtrnáctý gól sezóny vstřelil Venca Zídek

21. kolo II. ligy zavedlo ve středu na večer naše áčko až k polskému pohraničí, kde se v Hronově utkalo s místním Wikovem. Domácí mužstvo i přes špatný začátek nakonec Kralupákům vrátili říjnovou porážku a náš tým přehráli 5:1.

II.Liga ČR - 21. kolo st 6. 12. 2023 18:00

HC WIKOV HRONOV

vs

HK KRALUPY

5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 04:23 Trandin (Jass, Vrtek; 5/5), 09:38 Lederer (Vaňkovský, Cestr; 5/5), 25:27 Murtazin (Vrtek, Jass; 5/5), 31:49 Cestr (Jass, Babrusev; 5/4), 40:57 Lederer (Vrtek, Trandin; 5/5) – 01:38 Zídek (5/5). Rozhodčí: Trnka – Jiruška, Landsmann. Diváci: 141. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 5:1. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Pittr – Babrusev, Táborský, Cestr, Kopecký, Voňka, Jass – Hájek, Vaňkovský, Murtazin, Trandin, Vrtek, D. Straka, Lederer, Voděracký, Popitich, Řezáč.

Novotný – Kehar, A. Straka, Zajíc, David, Kučera, Kapoun – Marek, Stupka, Husarik, Zídek, Kellerstein, Hrala, Binko, Bradáček, Štípek, Soukup, Šilhavý, Pejchal.

Do zápasu přitom Kralupští snad ani nemohli vstoupit lépe. Krátce po úvodním vhazování odzbrojil ve středním pásmu David Bradáček od puku jednoho z hronovských útočníků, načež se touše chopil nejproduktivnější Kralupák Venca Zídek a nekompromisním projektilem probudil nejen exslávistického brankáře Pittra, ale i pavouky v levém rohu jeho brány. Svým čtrnáctým gólem sezóny tak poslal Kralupy do velice rychlého vedení, které mohl záhy navýšit zásahem číslo patnáct. Tentokrát však s domácím gólmanem doslova o milimetry prohrál souboj o opuštěný kotouč ve středu útočného pásma, kam pro něj dvacetiletý brankář s rizikem, leč úspěšným vyrazil.

Tento Pittrův riskantní zákrok byl patrně klíčovým pro celý následný vývoj zápasu. Namísto dvougólové ztráty totiž domácí tým v 5. minutě díky důrazu na brankovišti Alexeje Trandina srovnal a o pět minut později i utkání gólem Jana Lederera otočil na svou stranu. A vedení už nepustil. Mnozí ze 141 příchozích diváků přitom objektivně uznávali kralupskou hru jako hokejovější, góly však slavili už jen domácí.

Ve druhé třetině se ke střelcům přidal nejproduktivnější hráč Hronova Marat Murtazin, který ve 26. minutě z prostoru pravého kruhu pro vhazování překvapil Novotného a jedenáctou trefou letošního druholigového ročníku navýšil na 3:1. V minutě 32. už pak byl rozdíl třígólový, když díky důrazné hře na brankovišti proměnil přesilovou hru Václav Cestr.

V první minutě posledního dějství pak už jen pečetil na konečných 5:1 svým druhým gólem utkání Jan Lederer a zbytek zápasu už si domácí pohlídali. Spokojení domácí fanoušci tak mohli oslavit čtvrtou výhru z posledních šesti zápasů, Kralupští si oproti tomu po vítězství nad Řisuty připsali první prosincovou porážku.

Ohlasy

Martin Příhoda, hlavní trenér HK Kralupy - "Kdyby se dneska vyhrávalo na hokejovost a na šance, tak jsme asi vyhráli, ale dostali jsme lekci z toho, jak se hraje v předbrankovém prostoru, jak se doráží, jak se kryjí střely a v tom byl dneska domácí tým Hronov lepší. "