Zápasy 3. 12. 2023

Jonáš Marek mezi střelci a vítězný vstup áčka do měsíce

Nový měsíc, nový začátek. Co se nedařilo po většinu listopadu, to klaplo hned v prvním prosincovém utkání. Naše áčko ve Slaném proti Řisutům ukončilo sérii sedmi porážek v řadě a do nového měsíce vstoupilo důležitou tříbodovou výhrou. Premiérovou trefu ve druhé lize zaznamenal Jonáš Marek, dalšími třemi body do sbírky se prezentovali Venca Zídek a Adam Kellerstein.

II.Liga ČR - 20. kolo so 2. 12. 2023 18:00

HC Řisuty

vs

HK Kralupy nad Vltavou

4:6 (0:0, 2:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 27:57 Petráš (Janda, Zich; 5/5), 34:49 Janeček (Chamrád, Čech; 5/5), 47:16 Janda (Bílek, Chamrád; 5/5), 58:47 Výrut (Pulda; 5/5) – 25:36 Marek (Zajíc, Pejchal; 5/5), 30:28 Kellerstein (Husarik, Pejchal; 5/5), 34:18 Šilhavý (Binko, Kapoun; 5/5), 41:43 Hrala (Kellerstein, Zídek; 5/4), 58:42 Zídek (Kellerstein; 5/5), 59:37 Zídek (5/5). Rozhodčí: Jílek – Goltsch, Kučera. Diváci: 150. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Střely na branku: 4:6. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6.

Zeithaml – Volráb, Zich, Malovický, Růžička, Janda, Řepka – Pulda, Chamrád, Bílek, Čech, Janeček, Petráš, Okegawa, Patyk, Výrut.

Sochůrek – Kehar, Straka, Chládek, Zajíc, David, Kučera, Kapoun – Marek, Pejchal, Bezouška, Husarik, Zídek, Kellerstein, Hrala, Binko, Bradáček, Soukup, Šilhavý.

Úvodní dějství se přitom dlouho neslo v duchu dřívějších zápasů. Kralupáci tlačili svého soupeře, ale příležitosti se v góly proměnit dlouho nedařilo. V 6. minutě si naopak nechali ve vlastní přesilové hře ujet nejproduktivnějšího buldoka Vítězslava Bílka, jehož musel zastavit vracející se Pavel Husarik už jen nedovoleným způsobem. Nařízeno tak bylo trestní střílení. V něm ovšem zkušený forvard mířil až příliš přesně a nastřelil jen levou tyč Sochůrkovy brány.

Do další větší příležitosti Kralupští svého soupeře už v úvodní dvacetiminutovce nepustili, ale vstřelené branky se 150 příchozích především kralupských diváků nedočkalo ani na druhé straně. Po třech nastřelených tyčkách Jonášem Markem, Pavlem Husarikem a Adamem Kellersteinem tak skončila první třetina nerozhodně 0:0.

Brankostroj se rozjel až v té druhé, kdy střelecký účet zápasu otevřel ve 26. minutě svým premiérovým druholigovým gólem Jonáš Marek, jenž do branky dopravil puk o výstroj brankáře Zeithamla. "Čekal jsem na ten gól už dlouho. Byl trochu se štěstím, ale jsem rád, že už jsem to konečně trefil a mám z něj velkou radost," neskrýval spokojenost mladý kralupský útočník.

Po vzoru předešlých kol bylo velice rychle srovnáno, když se v minutě 28. trefil přesně nad Sochůrkovu lapačku Zdeněk Petráš. O dvě a půl minuty později ovšem zakončil pohlednou kombinaci s Pavlem Husarikem a Tadeášem Pejchalem Adam Kellerstein, který bekhendovou kličkou vykoupal exletňanského brankáře a získal pro Kralupy vedení, které už nepustily. Premiérový druholigový bod si ve 35. minutě naopak připsal Štěpán Binko, když našel před brankou číhající střelce Šilhavého a hosté vedli rázem o dvě branky.

Buldoci se po zbytek zápasu marně snažili kralupské hokejisty dotáhnout. Na kontaktní gól Janečka zareagoval ve 42. minutě využitou přesilovou hrou Kryštof Hrala. Po snížení Sebastianem Jandou dodal svým spoluhráčům zpátky klid na hokejky svým dvanáctým gólem sezóny Venca Zídek, který nakonec po rychlé odpovědi Výruta i pečetil skóre trefou do prázdné branky na konečných 6:4 pro Kralupy.

Kralupští tak vítězným vstupem do posledního měsíce tohoto roku utnuli sérii sedmi porážek v řadě a Řisutům naopak protáhli jejich nepříznivou šňůru na 13 proher za sebou.

Ohlasy

Martin Příhoda, hlavní trenér HK Kralupy - "Doufám, že se to tímhle vítězství všechno otočí. Kluci do toho dali maximum, bojovali, v první třetině jsme měli tři tyčky, opět nám to tam nepadalo, ale tím úsilím, snahou a dřinou, co do toho dneska dali, jsme vyhráli a jsem za to šťastný, protože si to kluci zasloužili."