Zápasy 1. 12. 2023

Vyrovnanou bitvu s pátým Děčínem ztratilo áčko v poslední minutě zápasu

Krize kralupského A-týmu trvá dál. Proti pátému týmu tabulky z Děčína sahal až do poslední minuty po bodech, ale po využité přesilovce nejproduktivnějším hráčem západu Tomášem Nezbedou 31 sekund před koncem si nakonec připsal sedmou porážku v řadě.

II.Liga ČR - 19. kolo st 29. 11. 2023 18:30

HK Kralupy nad Vltavou

vs

HC Děčín

1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 00:43 Chládek (Bezouška, Zídek; 5/5) – 32:59 Černý (Smola; 5/5), 59:29 T. Nezbeda (Brož, Faigl; 5/4). Rozhodčí: Pastier – Kurtin, Beneš. Diváci: 205. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Sochůrek – Kehar, Straka, Chládek, Zajíc, David, J. Kučera, Kapoun – Marek, Pejchal, Bezouška, Husarik, Zídek, Kellerstein, Hrala, Binko, Bradáček, Štípek, Soukup, Šilhavý.

Lavinger – D. Kučera, Brož, Bartoň, Zedek, Loukota, Starý, Kaltenböck – Černý, T. Nezbeda, L. Nezbeda, Hruška, Smola, Macek, Sýkora, Nowák, Parshakov, Faigl.

Vstup do utkání přitom měli Kralupští opět bezvadný. Aktivní hrou dostávali soupeře pod tlak a už v první minutě zápasu vedli zásluhou obránce Davida Chládka 1:0. Jak je ale již takovým zvykem posledním kol, vlnu dalších příležitostí naše áčko nedokázalo přetavit v další branky a hubený náskok opět nestačil.

Vedení se sice domácím dařilo držet až do závěru 33. minuty, pak se ale puku ujal děčínský David Černý, který po individuální akci bekhendem zavěsil přesně a svou osmou brankou sezóny srovnal na 1:1.

Ve zbytku utkání pak zářili oba brankáři, potažmo brankové konstrukce. Když následně k závěru vše nasvědčovalo tomu, že diváci v Kralupech uvidí již páté prodloužení v této sezóně, poslal rozhodčí Pastier za katr za nedovolené bránění Josefa Zajíce a hosté svou přesilovku využili. Zmatku na brankovišti nevyužil nikdo jiný než nejproduktivnější hráč celé západní skupiny Tomáš Nezbeda, který 31 sekund před závěrečnou sirénou zkušeně bekhendem nakoupil tři body do autobusu mířícího zpátky do Děčína.

Ohlasy

Martin Příhoda, hlavní trenér HK Kralupy: "Ten příběh se stále opakuje. Slušný obraz hry, vypadáme na tři body, v závěru se něco stane a jsme opět bez bodů. Kluků už mi začíná být líto, protože dřou, snaží se, skáčou do střel a z jedné poslední chyby v závěru vyplyne to, že dostaneme gól a odcházíme domů se svěšenými hlavami. Musíme se nad tím zamyslet a něco změnit."