Zápasy 26. 11. 2023

Z dramatického zápasu s Pískem áčko vytěžilo bod

Dramatický zápas se sousedním týmem v tabulce sehrálo v sobotu večer v Kralupech naše áčko, které se v přímém souboji o 10. místo tabulky západní skupiny utkalo s jihočeským Pískem. Utkání za stavu 2:2 muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém si vystřelili bonusový bod písečtí Králové.

II.Liga ČR - 18. kolo so 25. 11. 2023 18:00

HK Kralupy nad Vltavou

vs

IHC Písek

2:3p (1:0, 0:1, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 18:03 Kellerstein (Šilhavý, Pejchal; 5/3), 45:44 Zídek (Kapoun, Hrala; 5/5) – 21:55 Ženíšek (Hollar, Koupal; 5/5), 41:39 Matiášek (Volf, Radoš; 5/4), 63:03 Hrakholski (Hanus, Volf; 3/3). Rozhodčí: Hacaperka – Stacho, Figer. Diváci: 357. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. Střely na branku: 2:3. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Novotný – Kehar, Straka, Chládek, Zajíc, David, Kučera, Kapoun – Štípek, Pejchal, Bezouška, Husarik, Zídek, Kellerstein, Hrala, Binko, Hampl, Bradáček, Soukup, Šilhavý.

Kříž – Hanus, Šilhán, Radoš, Pavlát, Čunát, Turek – Hrakholski, Šindelář, Pouzar, Hollar, Rousek, Volf, Brož, Koupal, Ženíšek, Dubský, Matiášek, Zayml.

Kralupští v sobotu potřebovali utnout nepříznivou sérii bez bodu a v sobotním zápase s v tabulce sousedícím Pískem uspět. Odhodlání na domácích bylo od prvního vhazování znát a na Richarda Kříže v brance soupeře podnikali jeden útočný výpad za druhým, čímž si hned v úvodní dvacetiminutovce vysloužili i několik přesilových her. Písecký brankář si však do Kralup nezapomněl přibalit velkou formu a z kralupských přesilovek se tak podařilo proměnit až tu poslední, když na trestnou lavici usedli Alois Dubský za vysokou hůl a Tomáš Rousek za hákování. Po kombinaci s Martinem Keharem a Vojtěchem Šilhavým pak na začátku 19. minuty otevřel brankový účet zápasu Adam Kellerstein, který se tak po svém návratu z marodky trefil už ve druhém utkání po sobě.

Druhá třetině však jako by byla pro svěřence trenérské dvojice Příhody s Boháčkem zakletá a když hned v jejím úvodu využil zaváhání v kralupské rozehrávce Tomáš Hollar, který obratem našel v šanci Adama Ženíška, bylo rázem srovnáno. Kralupští si poté v prostředním dějství vytvořili několik dalších příležitostí k získání vedení zpátky na svou stranu, ale brankáře Kříže se překonat nepodařilo.

Vyrovnaný stav tak vydržel až do úvodu třetí třetiny, než se podrážením provinil Kryštof Hrala. Písecká přesilovkovou kombinaci následně zakončil Lukáš Volf přihrávkou na před odkrytou bránou číhajícího Matiáška, jenž nabídkou nepohrdl a ve 42. minutě otočil vývoj utkání na píseckou stranu.

Kralupští však na sebe s odpovědí nenechali dlouho čekat a odpovědnost do svých rukou hned o čtyři minuty později vzal nejproduktivnější Kralupák Venca Zídek, který zavezl kotouč do pásma, předložil na modrou čáru a následně tečí Kapounova nahození srovnal na 2:2.

Na více už se však domácí nezmohli a zápas tak dospěl až do prodloužení. Tam si po vysoké holi Filipa Šindeláře Kralupy vytvořily tlak a několik gólových příležitostí, smůla z kralupských hokejek se ale ne a ne odlepit. Po zaváhání na útočné modré pak do brejku ujeli Vladimír Hanus s Jahorem Hracholskim, načež druhý jmenovaný v 63. minutě rozhodl o tom, že si bonusový bod s sebou odvezou zpátky na jih Čech Králové.

Ohlasy

Jan Boháček - asistent trenéra HK Kralupy: "V každém z posledních zápasů jsme sahali po třech bodech a dneska to nebylo jinak. Jsme trochu v křeči. Devětkrát v sezoně jsme prohráli o gól a sedla na nás trochu deprese. Dneska jsme přitom sehráli výborný zápas, měli jsme dostatek šancí, ale střelci se nám umlčeli a nedaří se nám. Myslím si, že až to jednou někdo prorve, tak nám to tak napadá a začneme zase vyhrávat. Musíme se z toho ale sami dostat."