Zápasy 24. 11. 2023

Áčko ve Vrchlabí neudrželo vedení a připsalo si další těsnou porážku

V posledním listopadovém venkovním zápase druholigové áčko neuspělo. Ve Vrchlabí neudrželo vedení a připsalo si osmou porážku o jediný gól v sezóně.

II.Liga ČR - 17. kolo st 22. 11. 2023 18:00

HC Stadion Vrchlabí

vs

HK Kralupy nad Vltavou

2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 31:02 Abraham (Chrtek; 5/5), 34:28 Moník (Urban, Krsek; 5/5) – 03:04 Kellerstein (5/5). Rozhodčí: Veinfurter – Gregar, Kalina. Diváci: 592. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Střely na branku: 2:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Vacek – Kuneš, Kaštánek, Fiala, Boukal, Hladík, Abraham, Sýkora, Bendík – Kozák, Jirků, Šlaicher, Chrtek, Moník, Cerman, Chalupa, Krsek, Kastner, Jakubec, Urban, Tatar.

Novotný (48. Sochůrek, 49. Novotný) – Kehar, Straka, Zajíc, David, Kapoun – Štípek, Pejchal, Bezouška, Husarik, Zídek, Kellerstein, Hrala, Bradáček, Marek, Soukup, Šilhavý.

Podobně jako v předešlých zápasech Kralupáci i do utkání ve Vrchlabí nevstoupili vůbec špatně. Na svého soupeře vlétli a v úvodní třetině měli ze hry více, což se podařilo proměnit i v první branku utkání. O tu se postaral navrátilec do sestavy Adam Kellerstein, který zachytil nepovedenou domácí rozehrávku a přesnou střelou k pravé tyči Vackovy brány nedal mladému brankáři šanci.

Hosté si následně vytvářeli i další příležitosti, ale jak je zvykem z posledních utkání, smůla v koncovce se z kralupských čepelí ne a ne odlepit. Nevstřelené góly poté chyběly ve druhém dějství, když začali otěže utkání přebírat domácí, kteří nakonec dvěma góly ve 32. a 35. minutě otočili vývoj na svou stranu.

Zbytek zápas pak patřil brankářům. Jak Denis Vacek na vrchlabské straně, tak Luboš Novotný zazářili několika skvělými zákroky, kterými již nedopustili žádnou vstřelenou branku. Ke slovu se dostal dokonce i Lukáš Sochůrek, jehož trenér Příhoda poslal do branky na trestné střílení proti Ondřeji Chrtkovi, ale ani ten puk za svá záda nepropustil.

Kralupští pak byli blízko vyrovnání k závěru utkání, když Michal Bezouška nastřelil v přesilovce horní tyč. Stav 2:1 tak vydržel až do závěrečné sirény a Kralupy si připsaly osmou porážku sezóny o jediný gól.

Po sérii porážek čeká náš A-tým v sobotu důležitý domácí zápas s Pískem! Budeme Vás potřebovat! Přijďte nás podpořit!

Ohlasy

Martin Příhoda, hlavní trenér HK Kralupy: "První třetina byla super, tam jsme měli vést tři nula a nikdo by nemohl nic říct. Bohužel jsme to tam nerozhodli, nastoupíme na druhou třetinu, během chvíle prohráváme 2:1 a zase to taháme do kopce. Třetí třetina za mě zase výborná, ale už to nestačilo. Musíme začít dávat góly, protože na jeden gól venku se těžko vyhrává."