Zápasy 14. 12. 2023

S Kobrou za 3 body! Vítězný gól trefila nová posila Jirka Uhlík

V úterní dohrávce 13. kola naše áčko přivítalo po 23 letech pražskou Kobru, se kterou sehrálo atraktivní ofenzivní bitvu o stažení ztráty na poslední postupovou příčku do elitní osmičky drženou právě týmem z Braníku. Vítězný gól zápasu trefila nová posila do útoku Jiří Uhlík, který tak hned ve svém premiérovém utkání za Kralupy zajistil druhé prosincové vítězství a návrat na desátou příčku.

II.Liga ČR - 13. kolo út 12. 12. 2023 18:00

HK KRALUPY

vs

HC KOBRA PRAHA

3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 05:00 Husarik (Pejchal, Kellerstein; 5/5), 15:11 Zídek (Chládek; 5/5), 57:41 Uhlík (Šilhavý; 5/5) – 17:42 Bříška (Šteiner, Šťastný; 5/5), 27:56 Urban (Novák; 5/5). Rozhodčí: Hlinka – Sýkora, Bertlík. Diváci: 212. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Střely na branku: 3:2. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Sochůrek – Kehar, Straka, Chládek, Zajíc, David, Kučera, Kapoun – Soukup, Stupka, Husarik, Zídek, Kellerstein, Hrala, Uhlík, Binko, Šilhavý, Pejchal.

Málek – Pelant, Horáček, Dráb, Šteiner, Holý, Duda – Vlček, Novák, Nagy, Houška, Bříška, Urban, Šťastný, Míšek, Petrák.

Úterní brzký čas dohrávky odloženého zápasu 13. kola nepřivedl k úvodnímu vhazování mnoho diváků a začátek zápasu tak měl atmosféru spíše jako na Kobře, než jak jsme zvyklí v Kralupech. Fanoušci však do ochozů postupně docházeli a od druhé třetiny už naše mužstvo mohlo cítit i podporu domácího kotle.

Nejvíce kralupských gólů však nabídla právě komorní první dvacetiminutovka. O otevření brankového účtu se nejprve postaral dorážkou Pejchalovy střely Pavel Husarik, který na sekundu přesně po pěti minutách hry získal domácí vedení. To následně v 16. minutě navýšil nechytatelnou dělovkou od mantinelu nad vyrážečku brankáře Romana Málka svým 16. gólem sezóny Venca Zídek, který se tak vyšvihl na dělené šesté místo tabulky západních střelců.

Dvougólové vedení bylo v následném vývoji pro Kralupy velice důležité. Ještě do konce první třetiny se totiž ke slovu dostal i nejlepší střelec Pražanů Kamil Bříška, jenž potrestal zaváhání Lukáše Sochůrka při rozehrávce a svou rovněž šestnáctou trefou letošního druholigového ročníku snížil na rozdíl jediné branky. Když pak ve druhé třetině srovnával někdejší forvard extraligového Liberce či Mladé Boleslavi Tomáš Urban, kralupské ochozy se začínaly obávat scénářů z posledních kol, kdy naši hokejisté několik zápasů po sobě nezvládli své vedení udržet a přetavit v bodový zisk.

Třetí třetina pak nabídla souboj brankářů, kteří dlouho směřovali zápas do prodloužení. Než si ovšem slovo vzala nová kralupská akvizice do útoku Jiří Uhlík, který se v 58. minutě chopil vyraženého puku po střele Šilhavého a otočkou zpoza brány rozhodl o důležitém domácím vítězství.

"Jediné, co jsem si dnes přál, bylo to, abychom vyhráli a že se mi podařilo na konci rozhodnout, o to je ten pocit lepší," řekl skromně po utkání autor vítězného gólu Jiří Uhlík, který se trefil hned při své premiéře po příchodu z Letňan. Tam působil od loňské sezóny a byl tak i součástí jarní jízdy Letců až do finále se Znojmem. Přesto v letošním ročníku už v pražském klubu necítil úplně spokojenost. "Potřeboval jsem nějakou změnu a i tím, že tu mám kamarády, se kterými jsem hrál v Letňanech minulý rok a se kterými jsem v kontaktu, tak došlo ke spojení s kralupským klubem a po dvou dnech telefonátů jsme se domluvili. Celé se to zrodilo hodně rychle."

Ve svých osmadvaceti letech Uhlík proti Kobře odehrál už svůj 309. druholigový zápas a 21 jich stihl v dresu Šumperku a Sokolova i o patro výš v Chance lize. Nejproduktivnější léta ale prožil v barvách tehdy ještě druholigových Klatov, za které pravidelně zapisoval více než bod na utkání. Tuto formu by si trenér Martin Příhoda přál, aby si přenesl i do Kralup: "Jirka je zkušený hráč, který má starty i ve vyšších soutěžích. Slibujeme si od něj zvýšení produktivity ve hře v pěti i v přesilových hrách."

Ohlasy

Šimon Antončík, asistent trenéra HK Kralupy - "První třetina byla z naší strany velmi dobrá, utekli jsme tam o dva góly, měli jsme chuť, měli jsme energii, pak jsme ale trochu odešli od té jednoduché strategie a zápas se začal vyrovnávat. Oba dva góly nám tam padly po našich velkých chybách, soupeři jsme je vlastně darovali. Závěr byl pak buď a nebo a nakonec jsme toho střelce měli dneska my."