Zápasy 22. 2. 2024

Áčko veze z Hronova 3 body! Historickou výhru trefil třicátým gólem sezóny Venca Zídek

Dlouhá cesta do Hronova se tentokrát vyplatila. Áčko z východu Čech přivezlo první výhru v historii, kterou trefil v 58. minutě třicátým gólem sezóny nejlepší střelec západu Venca Zídek! Třetím gólem z dvou posledních zápasů k úspěchu pomohl i mladý útočník Jonáš Marek. Kralupy i díky tomu před Hronovem uhájily dvanáctou příčku v tabulce a v sobotu se pokusí ohrozit Cheb na jedenáctém místě.

II.Liga ČR - 11. kolo st 21. 2. 2024 18:00

HC WIKOV HRONOV

vs

HK KRALUPY

2:3 (1:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 07:05 Hájek (Veselý, D. Straka; 5/5), 55:17 Hynek (Matouš; 5/5) – 08:52 Hrala (Pejchal, A. Straka; 5/4), 09:28 Marek (Hampl; 5/5), 57:42 Zídek (Kehar, Sochůrek; 5/5). Rozhodčí: Červenka – Hradil, Landsmann. Diváci: 305. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 2:3. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Malykhin – Táborský, Kopecký, Ondruš, Voňka, Veselý – Hájek, Plíšek, Voděracký, Matouš, Murtazin, D. Straka, Lederer, Hynek, Popitich, Vaňkovský.

Sochůrek – Kehar, Lokajíček, A. Straka, Krejčí, Kučera, Kapoun – Nedvěd, Stupka, Broš, Zídek, Hrala, Binko, Hampl, Uhlík, Bradáček, Marek, Soukup, Pejchal.

Zdá se, že ve vzájemných duelech v Hronově autorům úvodního gólu zápasu není přáno. Podobně jako to byly Kralupy, co při poslední návštěvě vstřelily první branku a následně prohrály, vstoupil do středečního nadstavbového souboje lépe Hronov, když se v 8. minutě šťastně odrazil zblokovaný kotouč k Matěji Hájkovi, jenž před odkrytou klecí překvapeného brankáře Sochůrka nezaváhal a otevřel brankový účet zápasu.

Odpověď hostů na sebe však nenechala dlouho čekat. Hned v další minutě se provinil zásahem do oblasti hlavy a krku Filip Ondruš a nabídl tak kralupské výpravě příležitost, s jejímž využitím svěřenci Šimona Antončíka dlouho neváhali. Tadeáš Pejchal rozehrál od vlastní brány na rozjetého Kryštofa Hralu, jehož už nikdo z domácích nechytil a kralupský útočník tak nikým neatakovaný přesnou střelou k pravé Malykhinově tyči srovnal po pouhých 15 sekundách přesilovky na 1:1.

Sotva se Wikov probrali ze srovnání, lovil devatenáctiletý rodák z Charkova puk ze své svatyně podruhé. To se potřetí za poslední dvě utkání prosadil Jonáš Marek, jenž zužitkoval nabídku zpoza brány od Ondřeje Hampla a otočil tak zápas na kralupskou stranu. Tam se otěže utkání držely po většinu z následného průběhu, přestože za Lukášem Sochůrkem dvakrát zazvonila tyč.

Dalšího gólu se pak slušně zaplněné tribuny dočkaly až v 56. minutě a k radosti domácích ochozů to bylo do hostujcí branky. Hrdinou okamžiku se stal útočník Tomáš Hynek, který si sjel do mezikruží, kde proměnil přesnou přihrávku Dominika Matouše.

Prodloužení se však domácí přesto nedočkali. O necelé dvě a půl minuty později našel Martin Kehar na brankovišti Vencu Zídka, který potvrdil pozici nejlepšího střelce západní skupiny a třicátým gólem sezóny rozhodl o historicky prvním kralupském vítězství na hronovském ledě.