Zápasy 16. 2. 2024

Dva góly Jonáše Marka k bodům z Benátek nakonec nepomohly

Deváté kolo nadstavby zavedlo naše áčko do Benátek nad Jizerou, kde se utkalo s lídrem skupiny B držící první postupovou příčku do předkola. Zápas nabídl podobnou přetahovanou, na jakou jsme již z předešlých vzájemných střetů zvyklí. Ani dvougólové vedení tak našemu týmu na vítězství nakonec nestačilo, když domácí rozhodli gólem Vojtěcha Havlase v 53. minutě utkání. První dvougólový zápis ve druhé lize zaznamenal mladý kralupský útočník Jonáš Marek, další 4 body do své sbírky pak zapsal nezastavitelný Venca Zídek, jemuž chybí už jen 3 body na pozici nejproduktivnějšího muže západu.

II.Liga ČR - 9. kolo st 14. 2. 2024 18:00

HC Benátky nad Jizerou

vs

HK Kralupy nad Vltavou

7:4 (0:1, 3:2, 4:1)

Branky a nahrávky: 29:54 Šafránek (Lytvynov, Brázdil; 5/5), 33:24 Němeček (Řepík, Havlas; 5/5), 34:56 Antoš (Lytvynov, Hozák; 5/4), 46:58 Vágner (Němeček; 5/5), 52:54 Havlas (L. Kučera, Knesl; 5/5), 57:27 Hozák (5/5), 59:37 Šafránek (Antoš; 5/5) – 04:40 Marek (Zídek, Straka; 5/5), 27:53 Zídek (Soukup, Straka; 5/5), 37:57 Marek (Hrala, Zídek; 5/5), 49:15 Šilhavý (Straka, Zídek; 5/5). Rozhodčí: Šmika – Kurtin, Beneš. Diváci: 140. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 7:4. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 7:4.

Brázdil – Lytvynov, Čížek, Kliment, Knesl, Fišer, Mašek, Antoš, Němeček – Peca, Hozák, Šafránek, L. Kučera, Řepík, Vágner, Havlas, Hruška.

Novotný – Kehar, Lokajíček, Straka, Chládek, Zajíc, J. Kučera, Kapoun – Marek, Stupka, Broš, Husarik, Zídek, Hrala, Binko, Hampl, Bradáček, Štibran, Soukup, Šilhavý, Pejchal.

Do utkání 9. nadstavbového kola podobně jako v posledním představení u Jizery vstoupili lépe Kralupští, a to hned v 5. minutě zápasu, kdy mladý útočník Jonáš Marek doklepl za brankovou čáru pod rukou brankáře Brázdila propadlý Zídkův pokus ze slotu.

Našemu týmu se pak domácí mužstvo dařilo téměř polovinu utkání držet daleko od první vstřelené branky, na dvougólové vedení naopak ve 28. minutě navýšil gólem o levou tyčku Venca Zídek. Ten však jako by byl spouštěčem pro benátecký brankostroj, který zapnul v závěru 30. minuty.

O první domácí gólovou radost se postaral nejproduktivnější hráč Benátek David Šafránek, když Luboše Novotného překvapil střelou k levé tyči. Jen o tři a půl minuty později na něj však v přesilové hře navázal premiérovým gólem sezóny Michal Němeček a rázem bylo vyrovnáno, což ve druhém dějství bohužel pro Kralupské nebylo posledním slovem domácích. Hned v další minutě se totiž trefil Milan Antoš mladší a otočil vývoj utkání pro domácí stranu. O necelé tři minuty později pak ovšem přeci jen podruhé udeřil kralupský Jonáš Marek a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu 3:3.

Ten vydržel až do 47. minuty, v níž Michal Vágner vsítil čtvrtou benáteckou branku a domácí měli své vedení nazpět. I v tomto případě ale přišla kralupská odpověď velice rychle a v 50. minutě bylo po Šilhavého teči pokusu Adolfa Straky od modré opět srovnáno.

Sotva se v ochozech začalo mluvit o prodloužení, přišla Kučerova nabídka před brankoviště Vojtěchu Havlasovi a ten vsítil vítězný gól. Kralupským bojovníkům už totiž závěrečný pokus o comeback nevyšel a když naopak nepovedenou rozehrávku hostů v 58. minutě zachytil účastník lednového Utkání hvězd Jiří Hozák, tváří v tvář Luboši Novotnému nezaváhal a kralupský osud byl zpečetěn. Do prázdné branky už následně jen 23 sekund před koncem pečetil na konečných 7:4 David Šafránek.