Zápasy 11. 2. 2024

Áčko vyprovodilo Řisuty pěti góly a zajistilo si druholigovou příslušnost pro příští sezónu

Osmé nadstavbové kolo zavedlo do Kralup podruhé v sezóně buldoky z nedalekých Řisut, kteří přijeli zabojovat o poslední naději na vyhnutí se sérii o udržení druholigové příslušnosti. Tu se však naopak podařilo pojistit si našemu áčku, když Řisuty i přes nepovedenou první třetinu vyprovodilo výsledkem 5:2 a připsalo si tak druhou výhru v řadě. Premiérový zápas proti svému bývalému mužstvu odchytal vítězně Luboš Novotný, na prvním místě tabulky západních střelců se dalšími dvěma góly osamostatnil Venca Zídek a stojí za zmínku, že velice slušné utkání odehrál devatenáctiletý benjamínek v týmu Zdeněk Nedvěd.

II.Liga ČR - 8. kolo so 10. 2. 2024 18:00

HK Kralupy nad Vltavou

vs

HC Řisuty

5:2 (0:1, 5:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 22:33 Zídek (Šilhavý; 5/5), 26:26 Bradáček (Husarik, Kapoun; 5/5), 30:32 Hampl (Husarik, Kapoun; 5/5), 32:02 Zídek (Zajíc; 5/4), 35:46 Soukup (Zídek, Lokajíček; 5/4) – 01:35 Čech (Petráš, Růžička; 5/4), 47:29 Sýkora (Petráš, Procházka; 5/5). Rozhodčí: Šperl – Gabriel, Teršíp. Diváci: 342. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Střely na branku: 5:2. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.

Novotný – Kehar, Lokajíček, Straka, Chládek, Zajíc, Kučera, Kapoun – Marek, Stupka, Husarik, Zídek, Hrala, Binko, Hampl, Bradáček, Nedvěd, Soukup, Šilhavý, Pejchal.

Zeithaml – Volráb, Zich, Malovický, Růžička, Kolářík, Janda – Pulda, Procházka, Sýkora, Bílek, Janeček, Čech, Petráš, Mulač, Řepka, Patyk, Výrut.

O trochu více speciální byl sobotní zápas pro brankáře Luboše Novotného, který proti buldokům nastoupil vůbec poprvé od přestupu právě z Řisut do Kralup. "Motivace byla určitě větší než proti jinému soupeři, strašně jsem chtěl vyhrát," přiznal po utkání dvaadvacetiletý brankář, který však musel čelit nesnadnému vstupu do zápasu. Hned ve druhé minutě totiž inkasoval z přesilové hry hostů, kterou využil šibalskou střelou Daniel Čech. "Tenhle gól jde na moje triko. Dlouho jsem nebyl v bráně, tak ty pohyby nebyly úplně ideální. Naštěstí pro mě nás pak Řisuty zasypaly sprškou střel, díky čemuž jsem se do toho dostal a od té doby to bylo v pohodě."

Luboš Novotný zavřel bránu a první gól tak byl na dlouho posledním, který buldoci v utkání vsítili. Hlavní role se ujali naopak domácí, kterým patřila především druhá dvacetiminutovka, jíž náš tým ovládl 5:0. Ve 23. minutě se nejprve trefil ve spolupráci s Vojtou Šilhavým svým 27. gólem sezóny Venca Zídek, načež na něj o necelé čtyři minuty později navázal loňský sedmnáctigólový nejlepší kralupský střelec základní části David Bradáček. Krátce po uplynutí trestu Sebastiana Jandy za vystřelení puku mimo hřiště se ve 31. minutě prosadil vítěznou trefou Ondřej Hampl a třetinu následně uzavřely dvě využité kralupské přesilovky. Nejprve ve 33. minutě potrestal hákování Petra Janečka profesorkou tečí Venca Zídek, jenž usměrnil pod víko střelu Josefa Zajíce, načež se v minutě 36. nejproduktivnější Kralupák předvedl v opačné roli, když vyslal nabídku na teč na brankoviště Tomáši Soukupovi. Třiadvacetiletý kralupský odchovanec nezklamal a svým pátým gólem od začátku roku nedal brankáři Zeithamlovi sebemenší šanci.

Řisutští ve 48. minutě už jen korigovali výsledek souhrou Petráše se Sýkorou na 5:2, ale na víc už se nezmohli. Kralupy s přehledem a zaslouženě získaly všechny tři body a definitivně si pojistily druholigovou účast i pro následující sezónu.