Zápasy 7. 2. 2024

Áčko otočilo zápas s Pískem a získalo důležité 3 body do tabulky

Sedmé nadstavbové kolo zavedlo do Kralup písecké Krále, kterým už se v Kralupech v této sezóně jednou podařilo zvítězit. Blízko tomu byli po třígólové první třetině i ve třetím vzájemném duelu, první kralupská formace ale ve druhé polovině převzala otěže zápasu a pěti góly nakonec utkání dovedla k domácí tříbodové výhře. Vítězný gól zaznamenal obránce Martin Kehar.

II.Liga ČR - 7. kolo st 7. 2. 2024 18:30

HK Kralupy nad Vltavou

vs

IHC Písek

5:3 (0:3, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 34:38 Šilhavý (Kapoun, Zídek; 5/4), 37:46 Soukup (Zídek, Šilhavý; 5/4), 51:09 Zídek (Lokajíček; 5/5), 54:58 Kehar (Šilhavý, Zídek; 5/5), 56:34 Zídek (Chládek, Šilhavý; 5/5) – 09:40 Volf (Marcilis, Radoš; 5/5), 12:12 Marcilis (Volf, Radoš; 5/4), 13:21 Matiášek (Radoš, Volf; 5/4). Rozhodčí: Zeliska – Sýkora, Hošťálek. Diváci: 308. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. Střely na branku: 5:3. Průběh utkání: 0:3, 5:3.

Sochůrek – Kehar, Lokajíček, Straka, Chládek, Zajíc, Kučera, Kapoun – Marek, Stupka, Husarik, Zídek, Hrala, Binko, Hampl, Bradáček, Štibran, Nedvěd, Soukup, Šilhavý, Pejchal.

Císař – Radoš, Vajner, Pavlát, Šipla, Turek, Čunát, Tolar – Matiášek, Pechlát, Pouzar, Volf, Brož, Koupal, Marcilis, Petrásek, Zátopek.

První třetinu by naši borci nejraději navždy zapomněli. Do vedení se Písek dostal v desáté minutě po nešťastném sražení puku do vlastní sítě dojíždějícím obráncem Davidem Chládkem, načež hosté naložili nejlépe, jak jen mohli, se čtyřminutovým trestem pro Filipa Štibrana, během jehož trvání navýšili dvěma slepenými góly Marcilise a Matiáška už na 0:3 z kralupského pohledu. Všechny tři góly nedělily ani čtyři minuty a s domácím mužstvem to nevypadalo dobře.

Pak se ale nitek zápasového osudu chopila první kralupská formace, která ve druhé třetině zavelela k obratu. Podrážení Jana Marcilise nejprve potrestal proměněnou Zídkovou střílenou přihrávkou Vojtěch Šilhavý, načež o tři minuty později využil další přesilovou hru po Koupalově zásahu Šilhavého do oblasti hlavy a krku Tomáš Soukup.

V 52. minutě se pak po dvou gólových přihrávkách rozhodl vzít Venca Zídek zodpovědnost jen sám na sebe a přesným projektilem pod víkem mladého brankáře Císaře srovnal za obrovské euforie na 3:3.

To však nebylo vše. S prodloužením se Kralupští nespokojili a pět minut před koncem základní hrací doby elitní formace udeřila počtvrté, když svou třetí trefu za posledních šest zápasů přidal obránce Martin Kehar.

Dominantní druhou polovinu utkání pak už jen korunoval svým 26. gólem sezóny Venca Zídek, který v zápase zaznamenal bod u každého kralupského gólu.

Naše áčko tak přes nezdařenou první třetinu porazilo Písek 5:3 a s desetibodovou ztrátou má mnohem blíže k postupu do předkola play-off než k souboji o udržení. To si bude moci definitivně pojistit v sobotním utkání s Řisuty.