Zápasy 4. 2. 2024

Áčko veze z Chebu po urputném boji bod, o jedinou kralupskou trefu se postaral Ondřej Hampl

Šesté nadstavbové kolo zavedlo naše áčko do Chebu, kde místnímu Stadionu mělo co vracet. Po listopadové porážce 2:6 mužstvo nového hlavního trenéra Šimona Antončíka přistoupilo k utkání se zodpovědnou obrannou hrou a po urputném boji nakonec přivezlo zpátky do Kralup na místním ledě historicky první vybojovaný bod.

II.Liga ČR - 6. kolo so 3. 2. 2024 18:00

HC STADION CHEB

vs

HK KRALUPY

2:1p (0:1, 1:0, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 36:48 Rozhon (Švec, Kořán; 5/5), 61:41 Prošek (Čejka, Skuhravý; 4/3) – 13:29 Hampl (Zajíc, Straka; 5/4). Rozhodčí: Glanc – Goltsch, Sýkora. Diváci: 386. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Střely na branku: 2:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Kolář – Karpov, Innanmaa, Vápeník, Kořán, Šik, Jonák, Stejskal – Tóth, Švec, Prošek, Klíma, Krutina, Rozhon, Davídek, Kisliuk, Skuhravý, Vašíček, Krejsa, Čejka, Vlach.

Sochůrek – Lokajíček, Straka, Chládek, Zajíc, Kučera, Kapoun – Marek, Stupka, Broš, Zídek, Hrala, Binko, Hampl, Bradáček, Nedvěd, Soukup, Šilhavý, Pejchal.

Po jedenáctigolové přestřelce v rámci posledního vzájemného střetnutí v Kralupech nabídlo sobotní utkání úplně jiný obraz hry. Obě mužstva do něj vstupovala především se zodpovědnou hrou dozadu, což se projevilo i na skóre, když v základní hrací době padly jen dvě branky.

Nutno však zároveň uznat kredit oběma brankářům. Jak Kristián Kolář, tak Lukáš Sochůrek na druhé straně se blýskli skvělými zákroky, bez kterých by byl brankový účet zápasu přeci jen o něco bohatší. Kralupský Lukáš Sochůrek, který se do brankoviště vrátil s velkou chutí po čtyřzápasové odmlce, se dokonce prezentoval i asistencí na jediném kralupském gólu, když neváhal odvážně vyrazit za nahozeným pukem proti dojíždějícímu Čejkovi a přes obránce Straku zápasu otočil hru na Ondru Hampla, který projel celé hřiště a ve 14. minutě překonal domácího Koláře.

Kralupští si vytvořili i několik dalších příležitostí, co ale nepochytal třiadvacetiletý Kolář, to zastavila jeho branková konstrukce. Na ní nejprve ztroskotal pokus z levého křídla Tomáše Soukupa, načež se otřásla po prudkém projektilu Vojty Šilhavého. Zákonitě tak musel přijít trest od domácích, o něhož se postaral dvaadvacetiletý útočník Petr Rozhon, když se k němu ve 37. minutě se štěstím odrazil zblokovaný kotouč a před odkrytou klecí už mladý forvard nezklamal.

Za vyrovnaného stavu poté zápas dospěl až do prodloužení, kde se již v první minutě provinil Kryštof Hrala držením a Chebští luxusní nabídkou nepohrdli. Od Václava Skuhravého přes Michaela Čejku se kotouč dostal k Radku Proškovi, který se volné brány přesouvajícího se Lukáše Sochůrka nezalekl a rozhodl o důležitých dvou bodech pro svůj tým.