Zápasy 1. 2. 2024

Z Kobry áčko body přes bojovný výkon nepřivezlo

Středeční utkání 5. kola nadstavby zavedlo naše áčko na Braník, kde svedlo souboj s domácí Kobrou. Na domácích byla znát pohoda z uspokojivé pozice v tabulce, kterou proměnili v další důležité vítězství. Dva slepené góly Tomáše Šťastného z posledních tří minut zápasu nakonec po bojovném výkonu na obou stranách určily konečné skóre utkání v poměru 6:2 pro domácí.

II.Liga ČR - 5. kolo st 31. 1. 2024 18:00

HC KOBRA PRAHA

vs

HK KRALUPY

6:2 (2:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 07:08 Šťastný (Nagy, Bříška; 5/4), 16:32 Petrák (Holý; 5/5), 38:18 Stejskal (Bříška, Nagy; 5/4), 41:15 Vlček (Petrák; 5/5), 57:40 Šťastný (4/5), 59:17 Šťastný (Bříška; 5/5) – 10:52 Zídek (Šilhavý, Soukup; 5/5), 53:05 Kellerstein (Pejchal, Chládek; 5/5). Rozhodčí: Bernat – Hradil, Brož. Diváci: 219. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 6:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2.

Málek – Holý, Dudáček, Pelant, Duda, Wolf, Stejskal – Kvasnička, Nagy, Kulinič, Bříška, Urban, Šťastný, Vlček, Tichý, Petrák, Matuška.

Sajdl – Lokajíček, Straka, Chládek, Zajíc, Kučera, Kapoun – Marek, Stupka, Broš, Husarik, Zídek, Kellerstein, Hrala, Binko, Hampl, Bradáček, Soukup, Šilhavý, Pejchal.

Brankový účet zápasu otevřeli na počátku 8. minuty domácí, když nepohrdli čtyřminutovou přesilovou hrou za vysokou hůl s krvavou stopou od Davida Bradáčka. Nabídku od mantinelu Martina Nagyho do horního rohu jednoduše tečoval nejproduktivnější hráč domácích Tomáš Šťastný a Kobra byla ve vedení.

Kralupští ovšem bojovali statečně a skvělou souhrou první formace už v 11. minutě srovnal svým 24. gólem sezóny Venca Zídek, který rovněž tečí zužitkoval střílenou nabídku Vojtěcha Šilhavého, jehož zpoza brány našel Tomáš Soukup. Ten se aktuálně těší velké formě, když si v posledních 8 zápasech si připsal již 6 bodů za 3 góly a 3 asistence.

Vyrovnaný stav ovšem do přestávky nevydržel a k závěru úvodního dějství si vzali Pražané své vedení nazpět, když se z předbrankového prostoru z otočky prosadil Martin Petrák.

Ve druhé třetině pak Kobra využila další přesilovou hru po Zídkově podrážení a opakoval se tak vývoj utkání z posledního představení vyder na Braníku. Ten však nakonec narušil Filip Vlček, když namísto snížení hostů využil třicetiletý forvard Petrákovu nabídku v situaci dvou na jednoho a mezi betony brankáře Sajdla procpal puk do kralupské brány počtvrté.

Kralupskou naději ještě vykřesal v 54. minutě Adam Kellerstein forhendovou kličkou z brejku, do kterého ho vyslal Tadeáš Pejchal, víc už ale našim bojovníkům přáno nebylo. Definitivní podobu skóre pak udal završeným hattrickem Tomáš Šťastný po dvou slepených gólech v posledních třech minutách zápasu.