Zápasy 24. 1. 2024

23. gól sezóny Venci Zídka na výhru nestačil, Hronov rozhodl třemi góly v první třetině

Ve středečním utkání třetího nadstavbového kola s Hronovem naše áčko na sobotní vítězství s Řisuty navázat nedokázalo a po třech vstřelených gólech v první třetině si tři body zpátky na východ odvezli hosté. Jediným kralupským střelcem se stal Venca Zídek, který zaznamenal již 23. trefu sezóny.

II.Liga ČR - 3. kolo st 24. 1. 2024 18:30

HK KRALUPY

vs

HC WIKOV HRONOV

1:3 (0:3, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 30:14 Zídek (Soukup; 5/5) – 01:44 Plíšek (Hájek, Voňka; 5/5), 09:40 Trandin (Murtazin, Babrusev; 5/4), 19:11 Murtazin (Trandin, Babrusev; 5/5). Rozhodčí: Battěk – Žídek, Hlinka. Diváci: 219. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 1:3. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

Sajdl – Kehar, A. Straka, Chládek, Zajíc, Kučera, Kapoun, Lokajíček – Štibran, Stupka, Broš, Zídek, Kellerstein, Binko, Hampl, Bradáček, Marek, Soukup, Pejchal.

Pittr – Babrusev, Kopecký, Ondruš, Voňka, M. Veselý – Hájek, Plíšek, Murtazin, Trandin, D. Straka, Lederer, T. Veselý, Hynek, Popitich, Vaňkovský.

Podobně jako říjnové střetnutí v Kralupech započali i to lednové lépe hosté z Hronova, kteří se svým důrazem na brankovišti brankáře Sajdla probojovali již ve druhé minutě utkání k rychlému vedení.

Domácí obránce David Chládek poté mohl velice rychle odpovědět, ovšem Wikov si s sebou na dlouhou cestu autobusem nezapomněl přibalit pořádnou dávku štěstí a Chládkova střela od modré tak jen orazítkovala horní tyč Pittrovy brány.

Ke slovu se tak v 10. minutě naopak dostali znovu hosté, když nepohrdli nabídkou přesilové hry a z hole jednoho z ruských importů v hronovské sestavě Alexeje Trandina navýšili své vedení o dva góly.

Po několika domácích neproměněných příležitostech zápas směřoval do druhé třetiny za dvougólového vedení hostů, to by ale v posledních sekundách před sirénou nesměl znovu vylézt kralupský strašák v podobě poslední minutovky, kdy nejproduktivnější Hronovan Marat Murtazin využil nahrávku v situaci 2 na 1 a oba týmy tak nakonec poslal do šaten za stavu 0:3.

Kralupská snaha o srovnání poté přinesla jen snížení o jednu branku, o které se krátce poté, co se zápas přehoupl do své druhé poloviny, postaral svou 23. trefou sezóny nejproduktivnější Kralupák Venca Zídek. Na více už se domácí tým v oslabené sestavě nezmohl a Hronov si své vedení již pohlídal.

Ohlasy

Šimon Antončík, asistent trenéra HK Kralupy - "Hodně nám dnes chyběli čtyři hráči ze základní sestavy, především první tři centři, to bylo velké oslabení, k tomu na křídle Jirka Uhlík a v průběhu zápasu se zranil ještě Martin Kehar. Chybělo nám tak nakonec pět důležitých hráčů a bylo to znát. Chceme moc poděkovat fanouškům, protože fandí až do konce a podporují nás. Toho my si strašně moc vážíme a budeme strašně rádi, pokud ta podpora vydrží, protože víme, že i pro fanoušky tohle není jednoduché. Moc jim děkujeme a my v těch zbývajících zápasech uděláme maximum."