Zápasy 20. 1. 2024

Nájezdový fantom Pavel Husarik znovu udeřil a rozhodl zápas s Řisuty

Sedm branek, tři obraty, bitka, dvě trestná střílení i prodloužení, vyhrocený dramatický zápas druhého nadstavbového kola s Řisuty měl snad všechno, co divák od hokeje může očekávat. Těžké utkání s buldoky herně ovládaly Kralupští, přesto zápas muselo za stavu 3:3 rozseknout až prodloužení. Tam v trestném střílení rozhodl po téměř roce na stejnou bránu, na kterou loni v březnu forsbergovou kličkou poslal Kralupy do krajského semifinále, o druhém kralupském bodu Pavel Husarik.

II.Liga ČR - 2. kolo so 20. 1. 2024 18:30

HC ŘISUTY

vs

HK KRALUPY

3:4p (1:1, 1:1, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 00:20 Petráš (TS), 34:58 Patyk (Bílek, Petráš; 5/5), 40:30 Bílek (Patyk, Petráš; 5/5) – 14:03 Kehar (Kellerstein, T. Pejchal; 5/5), 32:57 T. Pejchal (Kellerstein, Straka; 5/5), 46:17 Uhlík (Chládek, Zajíc; 5/4), 64:10 Husarik (TS). Rozhodčí: Červenka – Hájková, Stacho. Diváci: 237. Vyloučení: 10:8. Využití: 0:1. Střely na branku: 3:4. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.

Zeithaml – Zich, Malovický, Růžička, Strnad, Řepka, Janda, Kolářík – Výrut, Procházka, Bílek, Sýkora, Čech, Janeček, Petráš, Okegawa, Pulda, Patyk, K. Pejchal, Chamrád.

Sajdl – Kehar, Straka, Chládek, Zajíc, Kučera, Kapoun – Štibran, Stupka, Broš, Husarik, Kellerstein, Hrala, Binko, Hampl, Uhlík, Bradáček, Soukup, Šilhavý, T. Pejchal.

Úvod zápasu byl pro náš tým jako z hororu. Hned po dvaceti sekundách hry totiž unikal na brankáře Sajdla domácí útočník Zdeněk Petráš a ačkoliv si kralupská brankářská posila s jeho šancí poradila, hlavní rozhodčí někde viděl při brejku nedovolený zákrok vracejícího se Davida Chládka a nařídil trestné střílení. To Petráš proměnil a velice rychle tak otevřel brankový účet zápasu.

Kralupští se však rychlým nástupem buldoků nenechali zaskočit a aktivní hrou se hnali za vyrovnáním. To na počátku 15. minuty zařídil perfektně trefeným pravým rohem Zeithamlovy brány svým druhým gólem sezóny obránce Martin Kehar a uklidnil tak domácí euforii.

33. minuta pak přinesla první obrat v zápase, když řisutské obraně unikl Tadeáš Pejchal a poslal kralupskou výpravu poprvé do vedení. To ovšem netrvalo příliš dlouho a o dvě minuty později bylo znovu srovnáno po Patykově dorážce vyražené střely Zdeňka Petráše.

Třetí třetinu pak buldoci započali podobně jako tu první, když se Vítězslav Bílek po kombinaci kolem brány tentokrát po 30 sekundách hry postaral o další obrat ve prospěch domácích. Všichni členové první formace si tak přišli na vstřelený gól, zároveň se tím však celé Řisuty vystřílely. Další zásahy už totiž domácí nepřidali, naopak svým pátým gólem po přesunu do Kralup poslal zápas do prodloužení Jiří Uhlík, který se v třaskavé bitvě nebál i shodit rukavice a v pěstní potyčce se utkal s domácím navrátilcem Ondřejem Sýkorou.

V prodloužení zápas po několika nevyužitých příležitostech už už směřoval do samostatných nájezdů, to by však při závěru na domácím brankovišti v poslední 65. minutě nesměl domácí Daniel Čech přikrýt puk rukavicí. Pozornosti rozhodčího zákrok neunikl a podobně jako na jeho začátku, nařídil i na samotném konci trestné střílení, tentokrát však k nespokojenosti mnoha členů řisutské střídačky i jejich příznivců na domácí bránu. Toho se z kralupských barev nemohl ujmout nikdo jiný než legendární nájezdový fantom Pavel Husarik, který nezklamal a přesnou střelou kolem Zeithamlovy lapačky rozhodl o druhém bodu pro Kralupy.