Zápasy 18. 1. 2024

Začátek nadstavby se áčku nevyvedl, vítězství tentokrát braly Benátky

Úvodní zápas v rámci nadstavbové skupiny B pro naše áčko nedopadl zcela dle očekávání. Benátky třetí vzájemnou prohru nedopustily a i díky čistému kontu brankáře Brázdila si z Kralup odvezly všechny tři body. Premiéru v kralupském brankovišti si odbyl jednadvacetiletý Tomáš Sajdl, který se i přes tři inkasované branky předvedl v dobrém světle.

II.Liga ČR - 1. kolo st 17. 1. 2024 18:30

HK KRALUPY

vs

HC BENÁTKY NAD JIZEROU

0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 06:21 Jankovský (Šafránek, Zumr; 5/5), 23:20 Zumr (Jankovský, Havlas; 5/4), 32:26 Šafránek (Jankovský, Lytvynov; 4/4). Rozhodčí: Pastier – Kučera, Motl. Diváci: 264. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 0:3. Průběh utkání: 0:3.

Sajdl – Kehar, Straka, Chládek, Zajíc, J. Kučera, Kapoun – Bradáček, Stupka, Broš, Husarik, Kellerstein, Hrala, Binko, Hampl, Uhlík, Soukup, Šilhavý, Pejchal.

Brázdil – Lytvynov, Klodner, Kliment, Mašek, Němeček, Antoš – Havlas, Štrombach, L. Kučera, Šafránek, Jankovský, Martínek, Řepík, Vágner, Hozák, Zumr.

Oproti předchozím dvěma střetnutím, která ovládly Kralupy, Benátky ve středečním zápase potvrzovaly roli lépe postaveného mužstva a ze zápasu měly tentokrát o něco více. Už v 7. minutě tak i poprvé udeřily, když ujel kralupské obraně Václav Jankovský a střelou k levé tyči brány jednadvacetiletého Sajdla otevřel brankový účet zápasu.

Z kraje druhé dvacetiminutovky se pak Kryštof Hrala provinil podrážením a hosté domácí prohřešek potrestali druhou brankou. Tentokrát za Sajdlova záda puk dostal Dominik Zumr, když na brankovišti tečoval střílenou přihrávku úvodního střelce Václava Jankovského. Novopečený kralupský brankář byl bez šance.

Domácí poté nastřelili dvě tyčky, bohužel však bez gólové tečky. Třetím gólem se tak naopak prezentovali znovu hosté od Jizery, kteří zvládli lépe hru ve čtyřech a nejlepší střelec Benátek David Šafránek ve 33. minutě zkušeným závěsem pod víko zpečetil skóre na konečných 0:3 z pohledu domácích.

Benátky tak našemu áčku poprvé v sezóně vrátily dvě předchozí porážky a upevnily si postupovou pozici do předkola s pětibodovým náskokem na první nepostupovou příčku drženou chebským Stadionem. Náš tým na postup momentálně ztrácí 7 bodů a o snížení manka bude v nejbližším utkání usilovat již tuto sobotu ve Slaném proti posledním Řisutům.