Zápasy 11. 10. 2024

Herní převaha na houževnatého nováčka nestačila, áčko přivezlo z Kadaně jen bod

Sérii čtyř výher v řadě vyrazili ve středu Kralupáci prodloužit na led ligového nováčka z Kadaně, který už však v předešlých kolech prokázal proti favorizovaným celkům své kvality a vzrůstající formu potvrdil především v prvním dějství i proti našemu áčku. Dramatickou bitvu muselo i přes výraznou převahu našeho mužstva ve druhé polovině zápasu nakonec rozseknout až prodloužení, kde byli úspěšnější domácí. Třetí gól sezóny vstřelil Jiří Uhlík, první trefu za Kralupy zaznamenal zkušený útočník Jakub Sklenář. Premiéru v kralupském dresu sehráli obránci Matěj Zachariáš a Tadeáš Tůma, kteří oba bodovali. V brance tentokrát nastoupil Michal Kalista.

II.Liga ČR - 6. kolo st 9. 10. 2024 18:30

SK KADAŇ

vs

HK KRALUPY

3:2p (2:0, 0:0, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 12:08 Klíma (Vrtek; 5/5), 19:58 Nekvinda (Vrtek, Klíma; 5/5), 62:33 Cestr (Šmejc; 3/3) – 42:11 Uhlík (Tůma, Zachariáš; 5/5), 50:03 Sklenář (Hampl, Zachariáš; 5/5). Rozhodčí: Trnka – Žídek, Hlinka. Diváci: 376. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Střely na branku: 3:2. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Běhula – Cestr, Týr, Petrásek, Novák, Filip, Rykl – Konášek, Nekvinda, Klíma, Novotný, Vostiňák, Šilar, Hrdlička, Hauptvogel, Príhoda, Šmejc, Neuman, Vrtek.

Kalista – David, Hušek, Němeček, Kučera, Zachariáš, Lokajíček, Tůma – Hampl, Šilhavý, Arnošt, Broš, Sklenář, Hrala, Jobánek, Uhlík, Bradáček, Marek, Soukup.

Jestli si za nějakou fázi utkání Kadaň zasloužila dva získané body, byla to rozhodně první třetina. Domácí na svého soupeře vlétli a v úvodu utkání hráli velice aktivně. Odměnou jim byl první gól ve 13. minutě zápasu, kdy ve skrumáži na Kalistově brankovišti doklepl Lukáš Klíma kotouč za brankovou čáru takovým způsobem, že se rozhodčí o regulérnosti branky museli poradit. Za pískotu domácího publika nakonec hlavní rozhodčí Trnka gól uznal.

Velké štěstí si pak Kadaňští vybrali v závěru úvodní dvacetiminutovky, kdy rozhodčí přehlédli i přeslechli dotyk kotouče o kovovou konstrukci nad ledem při Týrově nahození vysokým obloukem do útočného pásma a pouhých 9 sekund před sirénou tak následovalo osudové vhazování před Kalistou. Kadaň následně získala kotouč a pouhou sekundu před koncem uštědřila našemu mužstvu nelítostný gól do šatny, o nějž se postaral Jan Nekvinda.

Od druhé třetiny se obraz hry započal měnit. Domácí se usilovně soustředili především na bránění dvougólového vedení a přes zavřenou obranu se Kralupským těžce vytvářely šance. Odměna za herní převahu přišla až ve 43. minutě, kdy zavezla kotouč do pásma čerstvá posila na střídavé starty z prvoligového Kolína Tadeáš Tůma, jenž předložil na levé křídlo Jiřímu Uhlíkovi. Kralupský bojovník se od mantinelu nemýlil a svým třetím gólem sezóny prostřelil poprvé v zápase druholigového šampiona Richarda Běhulu.

V dalším průběhu třetí třetiny bylo na domácích znát, že jim postupně dochází síly a Kralupy si vytvořily velký tlak, jenž v 51. minutě vyústil ve vyrovnání z hole Jakuba Sklenáře. Pro zkušeného kralupského útočníka šlo o vůbec první trefu v dresu s vydrou na prsou, na kterou mu přihrál Ondřej Hampl.

Obrat už ale Kralupští dokonat nedokázali a zápas dospěl do svého prodloužení. Tam ujel Václav Cestr a svým rovněž premiérovým gólem sezóny rozhodl o bonusovém bodu pro domácí Kadaň.

Kralupy tak v Kadani přerušily svou vítěznou sérii, nicméně v jiné pokračují, když dokázaly bodovat v 5 zápasech po sobě. V sobotu se naše áčko vrací konečně na domácí led, kde se pokusí přerušit třízápasovou vítěznou šňůru Hronova.