Zápasy 6. 10. 2024

A-tým veze z Chebu historickou výhru a ujímá se 4. místa v tabulce

Urputnou bitvu vidělo necelých 350 diváků příchozích do ochozů zimního stadionu v Chebu, kde se našemu týmu dosud nikdy vyhrát nepodařilo. Až do sobotního večera. Drama rozlouskla jediná branka v závěru zápasu, kdy v 58. minutě rozhodl o čtvrté kralupské výhře samotný kapitán týmu Martin David, jenž tak Kralupy posunul na 4. místo v západní tabulce s jednobodovou ztrátou na vedoucí Tábor.

II.Liga ČR - 5. kolo so 5. 10. 2024 18:00

HC STADION CHEB

vs

HK KRALUPY

0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 57:45 David (Soukup, Broš; 5/5). Rozhodčí: Němec – Baxa, Uhlík. Diváci: 348. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Střely na branku: 0:1. Průběh utkání: 0:1.

Kašpar – Karpov, Vogel, Šilhán, Bulka, Kořán, Jonák, Stejskal – Tóth, Vlach, Prošek, Klíma, Kvasnička, Rozhon, Kolář, Skuhravý, Vašíček, Novotný, Švec, Čejka.

Sochůrek – Zajíc, David, Hušek, Němeček, Kučera, Lokajíček – Uhlík, Soukup, Arnošt, Broš, Sklenář, Hrala, Jobánek, Binko, Hampl, Bradáček, Marek.

Hned od první třetiny vstoupila obě mužstva do utkání opatrně ze zajištěné obrany, čemuž zpočátku odpovídalo i tempo hry, které se až postupně pomalu zvyšovalo. Skóre po první třetině ovšem odpovídalo počtu vytvořených větších příležitostí a úvodní dějství tedy skončilo bez branek 0:0.

Ve druhé dvacetiminutovce už ale byla znát větší útočná aktivita a přišly i první velké příležitosti. Jak domácí brankář Jakub Kašpar, tak Lukáš Sochůrek v kralupské brance však byli bezchybní. Velkou příležitost rozpohybovat gólový stav získali ve 30. minutě zápasu domácí, když byl kralupský obránce Josef Zajíc vyloučen za zásah do oblasti hlavy a krku na 5 minut + do konce utkání. V pětiminutové přesilovce si sice Chebští dokázali vytvořit tlak, ale Lukáše Sochůrka se jim překonat nepodařilo a bezbrankový účet utkání tak vydržel až do třetího dějství.

Tam měli domácí další velkou šanci, když krátce po sobě s rozdílem 19 sekund usedli na trestnou lavici Martin Lokajíček za podrážení a za sekání Adam Hušek. Ani minutu a 41 sekund trvající přesilovka 5 na 3 však nestačilo Stadionu k tomu, aby poprvé skóroval.

A jak pravil klasik, neproměníš 5 na 3, nemůžeš vyhrát zápas. V 58. minutě se tak kotouče chopil útok Davida Bradáčka, Tomáš Soukup se protáhl podél mantinelu, našel na středu hřiště Josefa Broše, jehož pokus ještě brankář Kašpar vyrazil, ale jen na hůl góluchtivému kapitánovi Martinu Davidovi a ten v pádu bekhendem zasunul puk za záda bezmocného domácího gólmana.

Domácí ještě zkusili závěrečnou hru bez brankáře, ale potřebný tlak si nevytvořili a Kralupy tak vezou z Chebu vůbec poprvé v historii výhru za nejtěsnější možnou výhru 1:0, čímž prodlužují svou vítěznou šňůru na čtyři utkání v řadě a posouvají se v tabulce na 4. místo s jednobodovou ztrátou na vedoucí Tábor.