Zápasy 29. 9. 2024

Bitvu plnou obratů zvládli Kralupáci v Mostě úspěšně a vybojovali druhou výhru v řadě

Sobotní těžkou misi zvládlo kralupské áčko úspěšně. Dramatické utkání na ledě Mosteckých Lvů rozhodlo v prodloužení a zpátky domů přivezlo první venkovní výhru. Vítěznou trefu zapsal útočník Tomáš Soukup, který rovněž otevíral skóre zápasu. Druhý gól sezóny vsítil Ondřej Hampl a trefil se samozřejmě také kralupský specialista na Most Jiří Uhlík, pro něhož šlo včetně přípravného období o již šestý zářez na úkor Mosteckých Lvů.

II.Liga ČR - 3. kolo so 28. 9. 2024 17:30

MOSTEČTÍ LVI

vs

HK KRALUPY

3:4p (1:1, 1:1, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 12:09 Veselý (Ščislák, Mical; 5/5), 27:21 Zajíček (Šoustek, Berčík; 5/5), 57:25 Seemann (Berčík, Jindra; 5/5) – 10:51 Soukup (Uhlík, Zajíc; 5/5), 38:43 Hampl (David; 4/4), 46:23 Uhlík (Hampl, Hušek; 5/5), 63:26 Soukup (Hrala, Arnošt; 3/3). Rozhodčí: Hlinka – Herles, Bertlík. Diváci: 246. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Střely na branku: 3:4. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Kubik – Popela, Horáček, Seemann, Havlík, Rossokha, Šoustek – Yailov, Buberl, Jindra, Veselý, Zajíček, Starý, L. Kučera, Berčík, Mical, Kysela, Ščislák, Procházka, Král.

Kalista – Zajíc, David, Hušek, Zedek, Kapoun, J. Kučera, Němeček – Uhlík, Šilhavý, Arnošt, Broš, Sklenář, Hrala, Jobánek, Binko, Hampl, Marek, Soukup.

Ačkoliv favority byli před startem utkání spíše svěřenci trenéra Růžičky posílení o hráče mistrovského Chomutova, obraz hry vypadal od úvodního vhazování trochu jinak. Kralupští na svého sobotního soupeře doslova vlétli a především v první třetině ho drželi daleko od větších příležitostí. Sami si přitom vytvořili několik slibných šancí, které však přes výborně chytajícího Adama Kubíka v branku neproměnili. Až do 11. minuty, kdy našel Jiří Uhlík přesnou milimetrovou přihrávkou před branku najíždějícího Tomáše Soukupa. Odchovanec kralupského hokeje se nemýlil a otevřel brankový účet utkání.

Inkasovaná branka ovšem bohužel domácí Lvy probudila a o necelou minutu a půl později byl stav znovu nerozhodný, když se o vyrovnání postaral teprve dvacetiletý talent Martin Starý.

Kralupští se ovšem nenechali zastavit a pokračovali v nájezdech na mosteckou bránu, brankář Kubík však nadále odolával. Ve 28. minutě tak udeřili znovu domácí, když se prosadil jeden z úřadujících druholigových mistrů v mostecké sestavě Jakub Zajíček a dostal tak Lvy poprvé v zápase do vedení.

To už si s sebou domácí o pár minut později téměř balili do třetího dějství, když však udeřila dvojice z krajského kralupského kádru Martin David - Ondřej Hampl. Zkušený kapitán nejprve zavezl kotouč do pásma, načež ho předložil do z druhé vlny najíždějícímu Hamplovi a vydajíc se stínit brankáři Kubíkovi už jen sledoval, jak kralupský útočník krátce zamířil a do pravého rohu Kubíkovy brány vyslal přesný projektil vracejíc utkání opět na svůj začátek.

Gól do šatny svěřencům Davida Švagrovského se Šimonem Antončíkem dodal sebevědomí a ve třetím dějství si vzali nazpět své vedení z první třetiny. Postaral se o něj první trefou sezóny, avšak od startu přípravy již šestou do mostecké sítě, bojovník Jiří Uhlík. Mrštný forvard využil navázání na sebe dvou domácích hráčů v podání Adama Huška, uvolnil se do slotu a další přesnou trefou do pravého rohu domácí brány navýšil na 3:2.

Vývoj zbytku třetí třetiny pak dlouho nasvědčoval tomu, že by si Kralupští mohli z Mostu odvézt plnohodnotné vítězství. Kralupská defenziva poctivě plnila defenzivní pokyny lodivodů a co přes ní prošlo, zastavil v bráně Michal Kalista. Až v 58. minutě obdržel Most výhodu přesilové hry, v níž nahozením Víta Seemanna po nešťastné teči Martina Davida vrátil Kralupům zpátky gól do šatny z předchozí dvacetiminutovky.

Zápas tak muselo rozhodnout prodloužení, které divákům nabídlo atraktivní podívanou s několika šancemi na obou stranách. Oba brankáři se blýskli skvělými zákroky, avšak jeden musel nakonec polevit. A tím byl mladý Adam Kubík, který nezachytil perfektní střelu Tomáše Soukupa, jenž tak stejně jako zápas otevřel, ho také nakonec vítěznou tečkou uzavřel.

Kralupy si z Mostu odváží výhru 4:3 po prodloužení a do těžkého středečního zápasu s druhým týmem tabulky z Ústí půjdou se dvěma vítězstvími v zádech.