Zápasy 22. 9. 2024

Áčko udrželo domácí neporazitelnost z přípravy a obralo Kobru o všechny body

Kdo se zdržel na kralupském vinobraní a nestihl sobotní představení našeho áčka proti pražské Kobře, o hodně přišel. Kralupáci dali zapomenout na středeční zaváhání v Benátkách a pěti góly obrali Kobru o všechny 3 body. Vítěznou branku trefil Vojtěch Šilhavý, premiérovou druholigovou trefu pak zapsal Jonáš Jobánek. Brankář Michal Kalista vychytal první vítězství mezi muži.

II.Liga ČR - 2. kolo so 21. 9. 2024 18:00

HK KRALUPY

vs

HC KOBRA PRAHA

5:4 (4:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 07:01 Arnošt (Němeček, Sklenář; 5/5), 07:33 Hampl (Zedek, Uhlík; 5/5), 12:33 Broš (5/5), 15:08 Jobánek (Sklenář, Arnošt; 5/5), 35:37 Šilhavý (Zídek; 5/5) – 05:26 Bříška (D. Šteiner, Šťastný; 5/5), 18:04 Krupička (Grauer; 4/5), 39:10 Šťastný (Theimer, Bříška; 5/4), 58:26 Krupička (Bříška; 5/5). Rozhodčí: Domský – Toman, Janíček. Diváci: 256. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 5:4. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4.

– Zajíc, David, Hušek, Zedek, Kapoun, J. Kučera, Němeček – Bradáček, Šilhavý, Arnošt, Broš, Sklenář, Zídek, Hrala, Jobánek, Hampl, Uhlík, Marek, Soukup.

Hosnedl – D. Kučera, D. Šteiner, Grauer, Straka, Hron – Davídek, Theimer, Bříška, Urban, D. Šteiner, Šťastný, Vlček, Krupička, Tichý, Petrák.

Byl to nakonec velký večer, přestože Kralupští hokejisté nevstoupili do utkání zcela nejlépe. Už v jeho 6. minutě totiž otevřel skóre nejproduktivnější muž celé ligy Kamil Bříška, když nachytal Michala Kalistu a zpoza brány obtočmo zasunul kotouč až za brankovou čáru.

Pak se však slova chopili Kralupští, jež velice rychle překlopili vývoj souboje na domácí stranu. Vše odstartovala první branka sezóny Dominika Arnošta, která byla opravdu výstavní. Mladý útočník trefil basebalovým způsobem ve vzduchu vyražený kotouč a stylově zakončil do hostující sítě. O pouhou půlminutu později našel Jan Zedek před brankou najíždějícího Ondřeje Hampla, jenž získal pro Kralupy vedení, které už nepustily. Naopak když pak ve 13. minutě využil zaváhání při rozehrávce hostů napadající Josef Broš a forhendovou kličkou vykoupal brankáře Hosnedla, byli domácí už ve dvoubrankovém vedení, jež v 16. minutě ještě navýšil po pohledné kombinaci s Dominikem Arnoštem a Jakubem Sklenářem Jonáš Jobánek. Pro toho šlo o vůbec první druholigový zásah v kariéře.

Kobra však do Kralup prohrát nepřijela a v 19. minutě jí tak zpátky do utkání dostal Jan Krupička, jenž ujel ve vlastním oslabením a tváří v tvář Kalistovi vsítil druhou branku Pražanů. Kralupy tak šly do druhé třetiny za vedení 4:2.

Druhá třetina pak nabídla dvě branky. Obě přišly v jejím závěru, když nejprve Vojtěch Šilhavý ukázal sílu svého nápřahu a od modré propálil vše, co mu stálo v cestě, tedy i včetně brankáře Hosnedla. Když už to vypadalo, že si domácí třígólový polštář přenesou do třetí třetiny, byl za katr poslán Kryštof Hrala za zásah do nohou, a trest hosté využili na jedničku. V útočném pásmu zavřeli bránící čtveřici a vytvořený tlak nakonec Tomáš Šťastný proměnil v gól do šatny na 5:3.

Ze třetího dějství tak bylo nakonec drama. Domácí borci však zodpovědně a obětavě dodržovali taktiku naordinovanou trenérskou dvojicí Švagrovský - Antončík a Kobru do větších příležitostí nepouštěli. Přesto hosté ve hře bez brankáře ještě dokázali snížit druhou brankou Jana Krupičky na 5:4, na víc už se ale nezmohli. Kralupy tak odčinily nepovedený vstup do sezóny v Benátkách a proti Kobře si před vlastními fanoušky připsaly první tři body do tabulky.